Dagen før farsdag 13.november skal de settes av et sted mellom Larvik og Drammen. I løpet av 24 timer skal de komme seg til Slottsplassen, og hele turen livesendes på nettet. Den store utfordringen blir at alle som ser på livesendingen kan via chatten bestemme hva småbarnspappaene gjør, og hvor de går.

– Det handler om å slippe taket, og føle at man ikke absolutt må ha kontroll til enhver tid, forteller initiativtaker og daglig leder i Blipappa, Gilbert Borgen-Veland. Vi lar andre ta styringen og bestemme hvor vi går, og regner med de hjelper oss på riktig vei.

– Vi ønsker å belyse helsemessige og mentale utfordringer som oppstår av at vi menn ikke tør å la andre hjelpe seg, og heller blir sittende alene med mentale eller fysiske plager. Menn i alle aldre må våge å søke hjelp når vi føler at vi sliter mentalt eller oppdager noe galt med egen kropp, fortsetter Borgen-Veland.

Den vanligste kreftformen blant voksne menn

I 2021 ble 5188 norske menn diagnostisert med prostatakreft, og det høye tallet understreker viktigheten av å sjekke seg eller oppsøke helsevesen hvis man mistenker at noe er galt. Spesielt menn eldre enn 60 år er i risikogruppen for prostatakreft.

– Vi håper så mange som mulig vil trykke "Delta" på Facebook-eventet, og følge med på livesendingen som går fra 12.november til 13. November, farsdag. Det er viktig å ta vare på de pappaene vi har. Våre fedre er i risikogruppen for prostatakreft, og nå som vi selv har fått barn ser vi viktigheten av å holde familien sunn og frisk slik at vi kan tilbringe mest mulig tid sammen, avslutter Borgen-Veland.

Skriv i chatten, vinn premier og støtt kreftsaken

Innsamlingen skjer via Spleis, og i løpet av turen vil småbarnspappaene Bjørn Philip Solås og Gilbert Borgen-Veland snakke om temaer rundt familie, mental helse og papparollen.

Det vil også være gjester som går med fedrene og intervjues. Seerne vil ha muligheten til å vinne artige premier, og pappaene vil ta i mot og lese så mange meldinger fra chatten som mulig i løpet av de 24 timene livesendingen varer.