MARIANNE M. JONASSEN tekst og foto

Helårsanlegget like ved inngangen til Nordmarka brukes av alpinister vinterstid. Og utforsyklister og klatreparkentusiaster i sommerhalvåret. Med sitt kuperte terreng er anlegget det største i sentral-Norge med totalt 1,7 kilometer utfordrende nedfarter.

– Sykkelparken er egnet for de erfarne innen downhill og teknisk sykling. Det er vi tydelig på, sier Øyvind Aanes ved Skimore Drammen.

Folkehelse perspektiv

Å bruke anlegget sommerstid, har et folkehelseperspektiv, ifølge Aanes.

– Kommer du hit for å sykle, stiller ingen spørsmål om hva du jobber med, eller hvor gammel du er. Hos oss handler det om det å sykle og ha et gøy, sier han.

Mange benytter marka til å gå turer i sommerhalvåret. Det genererer også flere til å benytte heisanlegget, slik at de kommer seg raskt til toppen.

– Der kommer du til indrefilen av Drammensmarka, med blant annet bading på Gamledammen eller i Goliaten. Perspektivet du får av Drammen by på vei ned igjen, er verdt turen alene, mener Aanes.

Sykkeldestinasjon

Med hjelp av de fysiske forutsetningene, har Skimore Drammen blitt en sykkeldestinasjon for utforsyklister fra fjern og nær.

– På sommeren dukker det alltid opp en fast sykkelgjeng fra Lofoten, Danmark, Sverige og Tyskland, sier han.

Og i takt med bedre og tilrettelagt utstyr, har også ulykkesstatistikken gått ned, skal vi tro Aanes

– Sykkelsporten har vokst enormt de siste årene. Her i Aron har vi hatt forbausende få ulykker, og spesielt etter at det ble påbudt med helhjelm og rustning.

Egen klatrepark

I skolens sommerferie kan barn over 110 centimeter slynge seg i tretoppene med sikkerhetsline i anleggets klatrepark.

– Vi holder klatreparken åpnet fra onsdag til søndag i hele sommer. Det samme gjelder for syklister og turgåere som ønsker å benytte heisen til toppen. Arontunet følger også våre åpningstider i sommerferien, forteller Aanes, mens det suser i ziplinen over hodet på oss.

Øyvind Aanes passer også på å berømme ekteparet Erik og Guri Graaberg for den jobben de har lagt ned for å skape en arena i hellinga på Åssiden, sommer som vinter.

– Hadde det ikke vært for dem, ville vi ikke hatt et så flott og innholdsrikt anlegg som vi har i dag, poengterer Øyvind Aanes.