Det starter med en popquiz torsdag 18. august, før det blir to dager med musikk. Fredag er fjorårets vinner i Spellemanns countrykategori, Ole Kirkeng, å høre på Plenen.

Den kvelden deler han scene med Krissy Mary, som etter å ha vært å høre med The Secret Sound of Dreamwalkers, The Harvey Steel Show og Torgeir Waldemar og en rekke plateinnspillinger, slipper soloplate til høsten.

Bookingansvarlig for Plenen, Frode Bjørnstad, gleder seg særlig til lørdagens konsert med Dingus – som albumdebuterte i 2016 og snart slipper ny musikk.

– Debutplaten mener jeg er et av de mest underkjente og absolutt beste americanaalbumene som er gitt ut her til lands det siste tiåret, sier Bjørnstad.

Dingus byr på altcountry med nikk til Uncle Tupelo, tidlig Wilco, Lucinda Williams og Magnolia Electric Co, og skal lørdag dele Plenen-scene med artisten Monne. Hun byr på musikk som The Wilhelmsens kalte for «Neofolkbarokkpsykedelia», og er snart aktuell med andreplaten å på ny laget i samarbeid med Geir Sundstøl. Hennes musikk var å høre i den utenlandske versjonen av «Exit», solgt til over 50 land.

Også bandet Freezer, med Øyvind Røsrud Gundersen, blir å høre lørdag på Plenen med låter som Bjørnstad beskriver som «energifylte, melodiøse poppunkete låter med tung fuzzgitar og humoristiske tekster».

Begge konsertkveldene blir det avslutning med DJ-er. Lørdag arrangeres dessuten Nysådd, Plenens egen talentscene, i samarbeid med Elvevill.