TOM HELGESEN tekst og foto

Turnere får poeng for øvelsene sine fra de fyller 11 år, og flere av drammensturnerne har turnet fra de var seks-syv år gamle. En av dem er Erle Slotsvik.

– Her er det mange flinke turnere, og mange kommer til å slå meg, sier Erle Slotsvik, og gruer seg enda litt mer.
Hun blir raskt påminnet av treneren om at de er her for å delta og gjøre sitt beste!

Konkurreres i fire apparater

I jenteturn konkurreres det i skranke, bom, hopp og frittstående. Flere av jentene fra Drammens Turnforening hadde nye momenter både i bom og frittstående. Emilie Dimmen-Hansen gjorde det veldig bra i alle øvelser, og ble til slutt nummer ti i 12 års klassen. Lone Ryd hadde fått seg ny frittståendeøvelse med musikk og endte på en imponerende sjetteplass i dette apparatet. Kamille Tøndell og Vilma S. Rosenlund klarte for første gang å ta en bakoverbro på bommen alene og var svært godt fornøyde med det.

Ellers ble det en del knall og fall på bommen, men totalt sett var alle fornøyde med skranke, hopp og frittstående. Til slutt endte laget på en syvendeplass i lagkonkurransen. Et godt resultat når hele 16 turnforeninger er med og teller. Man summerer poengsummen til alle turnerne fra en klubb, og så deles det på antall gymnaster.

Tøffere for de eldre jentene

Søndag var duket for de litt større jentene, og Drammens Turnforening stilte med ei jente i 13-14 årsklassen og to i 15-16 årsklassen. Disse gymnastene har heller ikke vært i så stor konkurranse tidligere. Årsaken er at koronaen har gjort sitt til at det har vært svært få konkurranser de to siste årene. I de større klassene er konkurransen litt tøffere, men jentene var godt fornøyde med hopp og frittstående. Ingrid D. Lunde falt ned fra bommen og uttalte at dette har vært hennes best apparat tidligere.

– Jeg klarte jo alt på treninga sist, sier hun skuffet.  Slik er turn, litt opp og ned, bokstavelig talt. Hun synes likevel turn er gøy, for du blir hele tiden utfordret på å klare nye ting.

– Jeg får liksom litt adrenalinkikk når jeg klarer noe jeg har trent på lenge, sier hun.

– Jeg liker å trene mye, og det må vi hvis vi skal bli bedre i turn, spesielt er det viktig med styrketrening, påpeker Ingrid.

Turnsportens storstue i Eiker

Ellers var Hokksund Turnforening dyktig arrangør av denne store turnkonkurransen med deltagere fra de tidligere fylkene Østfold, Akershus Buskerud og Oslo. Hokksundhallen har blitt turnsportens storstue på Eiker, og her ligger alt til rette for gymnastene. Ja, de fikk nok også litt misunnelige blikk fra drammensturnerne som tenkte på sin slitne turnhall og grophall på Marienlyst.