GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Tross sine 76 somre, ligger ikke Rolf Ødegaard på latsiden. Ut året planlegger Tegra Teater i regi av Ødegaard for fire forestillinger, henholdsvis to i kapellet på Tangen, en i Bragernes kirke og avslutningsvis i Håndverkernes konsertsal 30. desember.

Melodier til Hansens dikt

Allerede 8. juni blir det konsert i kapellet på Tangen. I denne forestillingen har Rolf Ødegaard satt melodi til mange av Hans Aleksander Hansens (1911-1983) dikt, utgitt på Noteservice i 2018.

–Jeg kjente Hansen personlig, og han fortalte meg at han alltid hadde en melodi i hodet når han skrev. Derfor er det også god rytme i diktene hans, forklarer Ødegaard.

Hans Aleksander Hansen var opprinnelig fra Hedemarken, men gjorde drammenser av seg som voksen. Selv om han var blant byens løse fugler, og måtte sone flere år grunnet alkoholmisbruk, skikket han seg omsider. Etter hvert oppnådde han også anerkjennelse for sin skriverkunst, og flere av hans verker har jeg satt melodier til, forteller Ødegaard. 

I forestillingen, som tidligere er vist både på Verkstedet i Solberg Spinderi og på Union Scene, vil tidligere Nedre Eiker-ordfører – Ødegaards gode venn og navnebror Rolf Bergersen – bidra med fortellinger om Herman Wildenveys liv og gjerninger fra Mjøndalen, og Portåsen spesielt.

Musikere er Kyrre Bill Iversen og Ingjerd Astrup.

Til Tangen igjen…

Forestilling to er også i kapellet på Tangen. 14. september blir det et spill om Solbergelva på 50-tallet, der man gjennom forestillingen følger en familie og noen enkeltpersoner. Til dette stykket har Reidar Lund skrevet tekstene, mens Rolf Ødegaard igjen står for det melodiøse. Lund presenterer et fortettet utdrag basert på sanger og sketsjer.

I tillegg til Lund og Ødegaard, bidrar Kristin Gjelsnes, Wilfred Liljeroos, Siw Seterstrøm, Rolf Bergersen, Vigdis Løver samt medlemmer fra Lotuskoret.

29. oktober håper Ødegaard å fylle Bragernes kirke med sin egenkomponerte kirkesuite, komponert utfra Salomos ordspråk.

–Det blir en litt større oppsetning for korsang, solister, strykeorkester og korgruppe, forteller Ødegaard.

Her medvirker blant andre Buskerud Ungdomsstrykere, Tegra prosjektkor, Vibeke Næsvold, Lindita Ottarsson, Jens Magnussen, Hans-Kristian Holm, Egil Hansen og Ane Ødegaard.

Årets siste konsert skjer på årets nest siste dag. I Håndverkerens konsertsal planlegges romjulkonsert med Kristin Gjelsnes som solist.

– Det øvrige programmet er foreløpig ikke spikret, sier Rolf Ødegaard.