GEIR A. ARNEBERG tekst og foto
I fjor høst presenterte Drammensavisa et oppslag om tomta på Stillerud. 28 år etter at det ble søkt om bruksendring til boligformål første gang, ble det endelig gitt tilsagn fra kommunen. For 14 dager siden flyttet de første beboerne inn. Med tiden skal det reises 17 nabohus i regi av Mesterhus.

Torild Egeberg Evensen og mannen Sten Morgan Evensen – henholdsvis opprinnelig fra Slemmestad og Telemark – har siden 1989 bodd 100 meter unna deres nye hjem.

– Vi ønsket en lettere hverdag med alt på en flate, med stor stue, garasje, bod og tre soverom. Og det har vi fått. Her skal vi nyte pensjonisttilværelsen, sier den tidligere jordmoren, som pensjonerte seg for tre år siden.

– Vi har trivdes i området, og lenge lett etter en egnet bolig. Vi ønsket ikke leilighet med naboer vegg i vegg, under og over, og falt pladask for denne løsningen da tegningene ble presentert for oss i fjor høst. Spesielt den store stua. Og nå er vi her, og er strålende fornøyd, sier hun.

Boligen de har flyttet inn i er på vel 140 kvadrat, disponerer 600 kvadrat tomt, og hadde en prislapp på vel 7,1 millioner kroner. I tillegg kommer bod og garasje.

– Vi fikk det vi ønsket oss for vårt forrige hus, og nå bare nyter vi stillheten og utsikten, sier hun, fullt klar over at akkurat det ikke vil vare evig.

– Vi vet jo at det skal bygges flere boliger i området – også tett på vårt hus. Men det blir uansett spennende med nye naboer, sier Torild Egeberg Evensen.