BENTE WEMUNDSTAD tekst

Da Covid-19 kom, jobbet Hans Olaf Heslien fra Lier med å planlegge store messer, konferanser og events for landsdekkende kjeder, store bedrifter og organisasjoner. Så stoppet alt brått opp. Ingen fikk arrangere noe og fremtiden ble usikker for alt som samlet store menneskegrupper. Nå måtte Hans Olaf tenke nytt og finne en ny vei å gå.

Noe helt annet

Hans Olaf Heslien er en av de som ikke klarte å finne ut av hva han skulle bli når han ble stor. Han har gått på handelsskole, jobbet i bokhandel, tatt fagbrev som maskinarbeider, jobbet på hotell som barkeeper, servitør, resepsjonist og 15 år innen reiseliv før han besluttet å starte sin egen virksomhet.

Nå er han i gang med virksomhet nummer to, og den dreier seg om noe helt annet. Hotellmannen, maskinarbeideren og bokhandelansatte Hans Olaf Heslien er nå bokombrekker og tilrettelegger for forfattere og andre som skal utgi noe mellom to permer. Det heter også firmaet hans: Mellom2permer.

Skriving som terapi

Fra før har han brukket om Lier Historielags sine publikasjoner, men da på dugnad. Etter at han startet Mellom2permer, hadde han nettopp historielaget som sin første kunde.

– Også har ryktet gått da, og jeg har fått en del henvendelser fra folk som skriver om jeg kan hjelpe dem med å realisere drømmen om å få verket sitt publisert – enten mellom to permer eller som e-bok, sier Hans Olaf.

– Jeg har fått inntrykk av at det er mange som bruker skriving som terapi, og det kan komme mange fine tekster utav det. Men nå er ikke jeg den som skal bedømme tekstenes kvalitet, jeg ordner kun det praktiske rundt en utgivelse.

Hans Olaf Heslien har lært seg Indesign og sier han er god på å søke råd om han står fast på noe.

– Jeg kjenner min begrensning, og leier inn folk til det jeg ikke kan gjøre selv, sier han.

Etablererveiledningen

I tiden etter at eventbyrået hans ble lagt på is på grunn av korona, var han i tett kontakt med Etablererveiledningen i Drammen. Det har vært en viktig del av arbeidet med oppstarten.

– De har veldig mange aktuelle kurs for de som vil starte for seg selv, og alt er helt gratis. Jeg har fått uvurderlig hjelp og støtte derfra, samtidig som man bygger nettverk, sier Hans Olaf.

– Man kan ikke bare gi opp