GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

I hyllene i C.O. Lundhs gate 16 i Strømsø står det Gjøko malingsprodukter, Jordan malerverktøy, Mammut laminatgulv og kvalitetsskruer fra den polske Wkret-met. Der har Johansen satt punktum for sitt vareutvalg.

Noen endring i vareutvalget ser nemlig ikke Johansen for seg med det første. Han har laget et konsept han i lang tid har hatt klokkertro på, og som han med årene mener vil kunne utvides med flere butikker på andre deler av Østlandet.

– Jeg har direktekontakten med fabrikkene, og unngår mellomledd. Og med de bygevareprisene vi har fått i Norge i disse koronatider, er det rom for et slikt konsept, sier Johannessen til Drammensavisa.

Alene mot gigantene

Som et lite firma, kalt Puss Opp, står han ganske alene med konseptet mot de store byggevarekjedene. Men de 200 kvadratene han har fylt med maling- og malingsprodukter, parkett og skruer, er alle sterke merkevarer. Men altså med outlet-konseptet. Færre bindeledd, og rimeligere priser.

– Jeg har også ansatt en ekstra i butikken. Konseptet handler nemlig ikke bare om å selge artikler. Hvis kundene ønsker at vi skal male eller legge parketten for dem, tilbyr vi dem jobben med å pusse opp også. Derav navnet Puss Opp, sier Johannessen.

Firmaet er et søsterselskap av hans eget Nordic Sales Agency AS.

– Det er vanskelig å måtte stå opp mot de store byggevarekjedene. De store rabattene disse får, handler om innkjøp i store kvanta. Derfor må man være smart. Og løsningen er outlet, og færre bindeledd, sier han.

Opprinnelig goling

Bjørn Johansen er i dag bosatt i Mjøndalen, men har bodd de siste årene i Skien. Nå er han imidlertid tilbake i hjemfylket, der han vokste opp som goling de første 25 årene.

– Men så er jeg Rosenborg-fan. Det er vel litt som å banne i kirken her i Drammen, men jeg har virkelig forelsket meg i trønderklubben og hvordan de driver der oppe. Og spesielt de de utrettet under Eggen på 90-tallet, sier Johannessen, og får et anerkjennende nikk fra sin kollega Roger Lystgård, opprinnelig trønder som skal bistå med alt praktisk utearbeid i det nye selskapet.

– Vi har ingen hårete mål i starten, men håper gjennom gode priser, god kundebehandling og solide jobber, å kunne utvikle selskapet i et solid tempo. Målet på sikt er å skape et godt levebrød utfra denne drømmen jeg har hatt i mange år, men som nå endelig er realisert, sier Bjørn Johannessen, og opplyser at butikken hans på Strømsø vil holde åpent hver dag fra og med mandag til lørdag.