På menyen finnes street food fra alle verdens hjørner, men Drammens nye storstue for mat og drikke blir langt mer enn bare et spisested. Vi er så heldige at vi får ordførerer i Drammen Monica Myrvold Berg til å åpne Drammen Street Food for alle drammensere klokken 15.

– Street food er i prinsippet sosialt og uformelt og Drammen Street Food skal reflektere dette. Vi liker det lekfulle og vi håper Drammen Street Food ikke bare blir et møtested for matopplevelser, men også et sted hvor mennesker kommer for å ha det gøy. Vi kommer til å ha fokus på å skape et kulturelt mangfold så vel som på å skape gode mat- og drikkeopplevelser, forteller daglig leder Martin Kirknes, som tidligere har jobbet med oppstart av flere utelivskonsepter, festivaler og har en forkjærlighet for aktiviteter, mat og god stemning.

Gründerne bak Drammen Street Food er Wilhelm Larsen og Christian Grosvold.

De har fra før startet opp Oslo Street Food i gamle Torggata og Barcode Street Food. Det er mathaller som for alvor satt Oslo og Norge på gatemat-kartet. Etter suksessen i Torggata og Barcode er det nå Drammen som står for tur. På Drammen Street Food får man et godt måltid for under 200 lappen. Huset holder åpent sju dager i uken, fra lunsj til nattmat og siste stopp på vei hjem.

– På dagtid har vi skreddersydd et superbra lunsjtilbud, med sunne og kalorivennlige alternativer for et meget bredt lunsjpublikum. Dermed kan man spise variert, internasjonal og sjarmerende mat daglig, med god samvittighet. Vi har noe for alle, om du så er veganer, pescetarianer eller kjøttspiser, sier Kirknes.

Stedet er åpent for barn, ungdom som voksen, uansett bakgrunn. Med et uformelt og lekent interiør, bestående av blant annet langbord og stoler laget fra indisk teak, elementer fra gammel industri, fargerike barer og matboder.

– Det kommer til å bli en smeltedigel av god stemning. Det er også etablert små scener, som kan brukes til bedriftsseminarer og kurs på dagtid, så vel som lek, show og moro på kvelden. I helgene vil scenen preges av festlige DJ’er om natten for et utelivspublikum. Nå blir også Strømsøsiden av Drammen for alvor en utelivsdestinasjon, sier Kirknes.

 

Fakta: Drammen Street Food

Adresse, Strømsø Torg 4 Street Food-marked åpnet 13. mai.

13 matboder med bar og uteservering på bakkeplan og terrasse.

Disse spisestedene deltok i Drammen Street Food: Der Peppern Gror – Indisk gatemat Hawaii – Pokebowls Meraki – Gresk gatemat Tunco – Bærekraftig street wok Al Pastor – Tacos og annen meksikansk gatemat Buddha Ramen – Ramen, gyoza og østers Duck & Dim Sum – Peking duck og kinesisk gatemat Aji Nikkei –japansk-peruanske kjøkken Dario Gelato - Italiensk is Wok & Noodles – Kinesisk street food Duck & Dim Sum – Kinesisk street food Smash Burger – Hamburger Taza Maza – Libanesisk street food.