GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

– Vi skal ha store telt på torget, så folk får gå tørrskodd og innendørs. Men det er klart vi håper på godt vær. Det betyr selvsagt mer gjester, sier Herborg Børve Rasmussen (38) fra Danvik.

Hun er prosjektleder for Innsikt i regi av Næringsforeningen i Drammensregionen.

– Et stort og ærefullt oppdrag, sier hun.

Nyvinning i Drammen

Innsikt ble arrangert første gang i fjor. Da i Magasinet, med 31 mer eller mindre delaktiviteter spredd rundt i ulike butikker. Denne gang har foreningen samlet kreftene på torget. Og responsen har vært over all forventning.

– Vi har nå over 70 utstillere. Selskaper og aktører som ale skal stille med stands under arrangementet. Arrangementet har 16 partnere. Disse 16 har alle deltatt aktivt i prosjektet fra starten, og bidratt til å gi de ulike konferansene et innhold. Her har bredden vært avgjørende. Blant disse 16 finner vi blant andre PwC, Formue, NAV, Universitetet, Drammen kommune, Drammen Havn, Drammens Tidende, Eido, Drammen Helsepark og Svensson Nøkleby. Det gjør at vi favner bredere, og fått lagt en kjøreplan for de to dagene med flere innfallsvinkler, sier markedssjef Tom Wang (56) fra Berger.

Han poengterer spesielt at Drammen kommune, i regi av næringssjef Toril Lislien, er blitt mer synlige i arrangementet, og at de på sin side har innbudt nabokommunene Lier og Øvre Eiker kommuner som deltagere til næringsmessen. Begge har takket ja.

Skaper mer innhold

Selv om Innsikt er en slags revitalisering av tidligere Næringslivsdagene i regi av Næringsforeningen, er de heller ikke det, ifølge Tom Wang.

– Næringslivsdagene hadde ikke dette innholdet. Det var arrangert mer som en messe der de ulike aktørene i næringslivet fikk anledning til å hilse på hverandre. Med Innsikt er det annerledes. Her er det et tettpakket program fra morgen til sen ettermiddag både onsdag og torsdag. Og på torsdagskvelden avsluttes Innsikt med stor fest på taket i Børsgården, forteller Wang.

­– Takfesten er populær, og viktig å si at man kan kjøpe billetter til festen enten man har deltatt på Innsikt eller ikke, fortsetter Wang.

De to arrangørene røper begge at de er forventningsfulle til begivenheten.

– Vi har fått Utleiesenteret til å sette opp to store telt på torget, der alle begivenheter skal skje. I det store utstillerteltet på drøye 800 kvadratmeter blir representert med brorparten av næringslivet i Drammen. I konferanseteltet på Torgscenen vegg i vegg, rigges det plass til opp mot 200 publikummere samtidig. Tanken med å legge Innsikt midt på Bragernes torg, var å plassere oss midt i hjertet av Drammen, sier Wang, og presiserer at hele arrangementet baserer seg på kortreiste leveringer og lokale krefter.

Slik som at Kirkens Bymisjon står for serveringen av gratis kaffe til alle gjester.

Målet for messen

Innsikt 2022 handler naturlig nok om et felles mål for næringslivet i Drammensregionen. Om å bygge og utvide nettverk, og skaffe flere kontakter. Det er derfor treffende nok «Se opp – se fram» som er slogan eller rettesnoren for hele arrangementet.

– Det er ikke tilfeldig. 2,5 år med nedstenging og pandemi har gjort noe med oss alle. Og hvordan vi går videre, handler i stort om å løfte blikket og gå videre. Derfor er det viktig å evne å se hva som skjer i vår egen region. For selv om store deler av næringslivet går bra nå, er det også en del som trenger drahjelp, sier Tom Wang.

Han sikter selvsagt til årets utgave av Innsikt, og det fullspekkede kjøreskjemaet med alt fra debatter, lyntalesession, byutvikling og de mange og matnyttige delkonferansene med kjente som Erna Solberg, Kjetil Rollness og atomforsker Sunniva Rose – til mindre kjente personligheter i fokus.

– Utstillingsteltet vil være åpent for alle og gratis å komme inn, slik at de som ønsker skal bli kjent med det som skjer i Drammens næringsliv og utvikling, sier Herborg Børve Rasmussen.