Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Årets TV-aksjon har til hensikt å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Gir jenter en framtid

– Dette er et tema som ligger mitt hjerte nært. Sammen skal vi gi jenter mulighet til å velge sin egen framtid, og jeg er stolt og glad for at fylkesrådet er samlet om å kunne gi støtte til en så viktig sak, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap). 

– Jenter over hele verden må ha muligheten til å ta utdannelse og bli økonomisk uavhengige. At de blir giftet bort som barn står i motsetning til dette. Tidlige svangerskap og fødsler utgjør en helserisiko for unge jenter. Så dette er det ingen tvil om at det er bra at vi støtter opp om, sier hun.

Plan International

Pengene fra innsamlingsaksjonen går til Plan International. Dette er en global bistandsorganisasjon som jobber på grasrota for barns rettigheter. Plan driver langsiktig utviklingsarbeid i mer enn 50 land og samler inn penger i mer enn 20 land.

Selve TV-aksjonen på NRK går av stabelen 24. oktober, men innsamlingsaksjonen er allerede i gang. Ønsker du å bidra? Den enkleste måten du kan gjøre det på, er å gå med bøsse på selv aksjonsdagen. Du kan registrere deg som bøssebærer fra midten av september.