Sist kommunen sto for felles fyrverkeri på Holmennokken var i 2019. De to siste årene har det blitt avlyst på grunn av koronarestriksjoner og fare for store ansamlinger av folk.

For alle

Mads Hilden, hovedutvalgsleder for kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune, er glad for at tradisjonen med kommunalt fyrverkeri er tilbake etter pandemien.

– Vi sørger for fyrverkeri som er synlig fra mange steder i kommunen. Vi ønsker å tilby noe alle kan samles rundt, noe flott å se på som markering av inngangen til det nye året, sier Hilden.

Tunnelen til Spiralen vil også holde åpent hele natta, slik at innbyggere som ønsker kan reise dit og se fyrverkeri utover byen ved midnatt.

Flere fordeler

Hovedutvalgslederen forteller om flere fordeler ved felles fyrverkeri, blant annet når det gjelder sikkerhet og mindre søppel rundt i kommunen. Ikke minst slipper innbyggerne å kjøpe eget fyrverkeri.

– Det er et godt tilbud for å få en skikkelig nyttårsfeiring, uten at det trenger å gripe inn i lommeboka til folk i en presset økonomisk tid.

Fyrverkeriet skytes opp ved midnatt på Holmennokken og Batteriøya. Hovedutvalgslederen håper at man neste år kan finne et egnet sted for kommunale fyrverkerier også i Mjøndalen.

I Svelvik samarbeider kommunen med Batteriøyas Vel om nyttårsfyrverkeriet ved midnatt.