I år inviterer Interkultur og ØKS, i samarbeid med Drammen Scener, til et tettpakket program.

Ifølge arrangøren kan du forvente en lærerik og givende dag med fokus på flerkulturelt mangfold og årets tema: Forbilder. Fra nære relasjoner til ikoner i andre tidsepoker. Forbilder gir en retning og et håp i livet.

PROGRAM FOR DAGEN

Konferanseprogrammet begynner kl. 10.00 fra hovedscenen på Union, registrering åpner 09.30. Årets konferansier er Namra Beatrix Saleem. Namra er skribent, informasjonsrådgiver for TrAP og står bak garage-pop-prosjektet FLTY BRGR GRL. Hun brenner for mangfold, antirasisme og rettferdighet og mener at forbilder og representasjon i norsk kunst- og kulturliv er essensielt. Namra skal i løpet av dagen lede en panelsamtale om teamet forbilder, viktigheten av forbilder og hvordan vi kan sikre at et større mangfold stemmer blir representert i ulike kunst- og kulturuttrykk og sjangre.

Med seg i panelet har hun journalist og programleder, Sandeep Singh («Med All Respekt» og «Musikkrommet») og artisten Uzia som ved utgivelse av sin forrige singel «Best Bad Idea» ble skrevet om i musikkblogger både i Canada, Frankrike, Tyskland og Nederland. Uzia kommer også til å ha et musikkinnslag under konferansen.

Den kjente TV2-journalisten Kadafi Zaman er en markant stemme med over 20 års erfaringer som reporter. Han vil dele erfaringer fra boken sin «Den norske drømmen».

Vi får også høre om Spire-prosjektet til Rommen Scene (Det Norske Teater), som blir startet med et ønske om å løfte frem nye kvinnelige regitalent. I tillegg får vi høre fra Transcultural Arts Production (TrAP), en uavhengig kunstprodusent og pådriver for mangfold i norsk kulturliv og Fin Serck-Hanssen, utgiver av boka «Skeive Ikoner». De skal blant annet snakke om hva i kampen for frihet til å elske folk av samme kjønn som er overførbart til arbeidet for mangfold. Norsk Kulturråd kommer for dele om sitt oppdrag i å være nasjonal koordinator for økt mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren.

På Globuskonferansen 2022 får du innsikt i verktøy, kunnskap og ordninger som du kan ha nytte av i mangfoldsarbeidet i din organisasjon. DEMO er Interkulturs eget kunstnerkollektiv for unge. Det er en tverrfaglig fokusert gruppe bestående av unge talenter innen kunst og kultur i Viken.

Prosjektet er forankret i Interkultur Drammen og er delfinansiert av Norsk kulturråd. På Globuskonferansen skal DEMO bidra med et kunstnerisk prosjekt som vil foregå i løpet av dagen.