Unggutten har også ambisjoner om deltakelse i OL om noen år.

Hva var det som gjorde at du begynte å ro?

«Bestefaren min har vært roer, og det var han som fikk meg med på roskole. I starten likte jeg det ikke så veldig godt, for jeg ble litt redd av å sitte i båt. Det var først da jeg ble junior B at det begynte å bli morsomt. På regattaene oppdaget jeg at det gikk ganske bra, og da ble det mer gøy».

Har du noen andre interesser enn roing?

«De første årene kombinerte jeg roing med fotball og ski, men etter hvert har det blitt mer og mer roing. Fotballen har jeg kuttet helt ut, men jeg går fortsatt ganske mye på ski.

Hva liker du best med rosporten?

«Jeg liker godt at det er så lite miljø. Alle kjenner alle, og jeg har venner i andre klubber. Noen ganger deltar nybegynnere og OL-utøvere på samme regatta, og det er jo litt morsomt».    

Det har blitt mange medaljer fra 2015 til i dag, både som Junior C og Junior B. Det er først i år at Ulrik offisielt er gammel nok til å stille som Junior A, men allerede i fjor hevdet han seg i konkurranse mot de eldre roerne. I NM ble det sølv med dobbelfirer og bronse i dobbel. I singel var han nær ved en finaleplass, og tett på de beste roere som var ett og to år eldre. I tillegg ble Ulrik tatt ut til å representere Norge i juniorfireren som skulle ha deltatt i EM i Serbia.

«Det var veldig morsomt å bli tatt ut til EM-båten. Det lå jo litt i kortene at EM kom til å bli avlyst, men det var veldig gøy å være med på prosessen. Jeg håper jeg får en ny sjanse i år».

Hva er forventningene dine til kommende sesong?

«Jeg håper det blir en ordentlig regattasesong, og at vi får lov til å konkurrere igjen. Nå er det nye uttak, så jeg trener for å bli tatt ut til EM og VM. Det er forbundet som setter sammen båtene, men egentlig er det samme for meg hvilken båttype det blir, bare jeg får være med».

Ulrik er elev i første klasse på St. Hallvard videregående skole. Der går han studiespesialisering med toppidrett. Sekstenåringen har allerede lagt planer for mange år fremover.

«Når jeg er ferdig på videregående, håper jeg på et idrettsstipend slik at jeg kan reise til USA og studere. Da skal jeg kombinere roingen med en eller annen ingeniørutdannelse, tror jeg. Når jeg blir senior skal jeg fortsette å konkurrere, og målet er naturligvis OL.»

Da gjenstår det å smøre seg med tålmodighet og se om Ulrik står på OL-programmet enten i Paris 2024 eller i Los Angeles 2028. I mellomtiden har han flere lovende sesonger foran seg.

På testene i januar viste Ulrik Pharo Lohne seg som Norges sterkeste junior, så vi det er lett å forstå at han ønsker å få vist hva han kan prestere i en «ordentlig rosesong».