TOM HELGESEN tekst og foto

Mange vet at Holtefjell er et vakkert friluftsområde vest for Hokksund og også en lokal bedrift med samme navn. Men slik er det ikke lenger.

– Vi har brukt mye tid det siste året, og vi har jobbet lenge med en omfattende moderniserings- og fornyingsprosess. Målet er å bli en mer slagkraftig og konkurransedyktig aktør innen bygg- og eiendomsutvikling, forteller Njål Kjellesvik Norheim, leder for marked og kommunikasjon i Dpend. Selskapet som tidligere altså het Holtefjellgruppen heter fra nå av kort og godt Dpend.

Det Drammensbaserte selskapet har hovedvirksomheten sin i Buskerud og omegn. Enkelte av underselskapene i firmaet vil også få nye navn. Tross for nye navn, ny profil og at konsernet har hatt en solid utvikling de siste årene, understreker Norheim at menneskene, tjenestene og fokuset på kvalitet er nøyaktig det samme som det alltid har vært.

Tillit er selve grunnsteinen

– Men hva betyr egentlig det nye navnet?

– Tillit er selve grunnsteinen i alt vi driver med. Kunden skal alltid kunne stole på oss, og vi som jobber i Dpend skal alltid kunne stole på hverandre. Derfor handler det nye navnet vårt, Dpend, enkelt og greit om tillit som er selve grunnsteinen i alt vi driver med. Tillit er den viktigste verdien vår, sånn har det alltid vært. Folk skal kunne stole på oss, og vi ønsker å samarbeide med og ansette tillitsfulle mennesker, sier marked- og kommunikasjonslederen i Dpend. Navnebyttet er heller ikke noen hastverksarbeid, en idé som bare ble kastet fram og vedtatt. Idé- og utviklingsprosessen Dpend nå har vært gjennom har vært en grundig og god arbeidsprosess, med solid bistand fra eksterne byråer og samarbeidspartnere.

Flere firmaer under samme paraply

– Mange lurer sikkert også på hva Dpend egentlig driver med?

– Ja, det skjønner jeg, og vi er flere firmaer i ”familien”. Dpend Entreprenør AS er eksperter på butikkombygginger der blant annet Norrøna, Vitus, Rema 1000 og Kiwi er gode kunder som vi har jobbet mye for. I slike ombygginger tar vi hele jobben med å bygge ny butikk, rive gammel bygningsmasse og overlevere et komplett produkt. Selv om vi i utgangspunktet er lokale, har vi nedslagsfelt i hele Norge i denne bransjen, sier han.

Dpend VVS AS utfører alle rørfag og er delt inn i en prosjektavdeling og en serviceavdeling.

Også for private

Prosjektavdelingen tar på seg større rørentrepriser i nybygg, mens serviceavdelingen utfører service og vedlikehold av røranlegg for bedrifter og private.

– Dpend Eiendom AS har spesialisert seg på utvikling av større næringsparker, kontor og lagerbygg. Selskapet har den siste tiden hatt stor vekst og er kjent for blant annet Kjellstad Næringspark i Lier og Skansen Næringspark på Tranby. Med sine 221 mål avsatt til næringsutvikling er Sagvollskogen på Lierskogen et av selskapets store prosjekter i fremtiden. I tillegg er Dpend Eiendom en av aktørene bak Strømsø United som skal utvikle Strømsø Torg, forteller Norheim.

Kontorhuset AS leier ut teamkontorer, cellekontorer og ulike plasser i åpent landskap med tilhørende fasiliteter i et profesjonelt kontorfellesskap i områdene rundt Drammen og Asker.

– Vi er opptatt av å ha topp moderne kontorer og kontorplasser i et åpent landskap som er fullt møblert og klar til innflytting til riktig pris. Ja, og vi tror på å ha det stilfullt og trivelig på jobb.

Også ny logo

– Det er ikke bare navnebytte om dagen, selvsagt må Dpend få ny logo også?

– Ja, riktig, det er faktisk en helt ny profil, med ny logo og nye visuelle elementer, som sammen skal sørge for at Dpends verdier, kompetanse og profesjonalitet kommer klart og tydelig frem.

– Det må du forklare litt nærmere.

– Det at bokstavene i den nye logoen vår øker i tykkelse, representerer fleksibiliteten i arbeidet vi gjør og fokuset på kontinuerlig utvikling. Grønnfargen i profilen forteller om et selskap i vekst, og at vi skal ha høye standarder i forhold til miljø og bærekraft. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, sier Norheim og smiler.

– I Dpend skal vi gjøre alt vi kan for å leve opp til det nye navnet og den nye profilen, samtidig som vi selvfølgelig tar med oss alt det gode som har vært i Holtefjellgruppen videre. Totalt sett er vi nå et mer samlet selskap, med større ambisjoner enn noen gang, og vi kommer til å bli langt mer synlig i tiden fremover, både i form av nye nettsider, ny profil og nye prosjekter, avslutter han.

 

Fakta: Dpend

* Dpend ble etablert i 2005 under navnet Holtefjell, og består i dag av fire driftsselskaper:

* Dpend Entreprenør AS

Ca. 30 ansatte.

Spesialister på bygging/ombygging av butikker i hele landet.

Omsetning: +/- 60 MNOK.

* Dpend VVS AS

Ca. 35 ansatte.

Tradisjonelt rørleggerforetak. Service og prosjekt.

Omsetning: +/- 70 MNOK.

* Kontorhuset AS

To ansatte.

Co-working konsept.

I Asker, Lier og Drammen.

* Dpend Eiendom AS

15 ansatte.

Eiendomsverdier under forvaltning – ca. 1,7 mrd.

Resultat 2020 på over 100 mill.

* Dpendgruppen er 100 % eid av nøkkelpersoner ansatt i selskapet.