«Norges sprekeste» er en konkurransedrevet realityserie. Premiere er mandag 27. juni kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play. Åtte episoder.  Programleder er Erik Solbakken. 

De ti pensjonistene har nå flyttet inn på en feriekoloni på Filtvet sørøst på Hurumlandet i Asker. Her skal de bo sammen, og delta i varierende fysiske og utfordrende konkurranser. I løpet av åtte uker på TV 2 skal ti deltagere bli til en sprek pensjonist som står igjen som «Norges sprekeste» og kan motta heder og ære.

I god form

Når TV 2 skal kåre Norges sprekeste pensjonist, kommer programleder Erik Solbakken med en aldri så liten advarsel: 

– Disse eldre deltagerne er mye sprekere enn deg og meg. Det kommer vi til kjenne på kroppen, og vi kommer til å bli utrolig imponert over hvor godt det går an å holde seg i alder fra 68, helt opp mot 77 år.

– Vi har blant andre med Nils Harald (75) som startet med fitness som 70-åring, løpedronningen Mariann (77) som har blitt Norgesmester i løping 260 ganger og magedanseren Ingrid (74). Langrennsløperen Morten (71) har et klart mål ved å være med, han vil vinne «Norges sprekeste» - for senere å bli spurt om å være deltager på «71° nord» eller «Kompani Lauritzen». 

Kan inspirere andre

Det er ingenting i veien med konkurranseinstinktet til deltagerne. 

– De kommer til å vise at de er utholdende, de er sterke, de er spretne og ikke minst at de har utrolig mye energi. De har et sterkt konkurranseinstinkt, så det bli veldig spennende å se hvor langt de er villig til å gå for å bli «Norges sprekeste», sier Solbakken.

TV 2 håper serien vil bidra til at folk i alle aldre kan bli inspirert til å holde seg i form.

– «Norges sprekeste» er en ny herlig realityserie der deltakerne kanskje er bittelitt eldre enn det du vanligvis ser på TV. Gjennom sommeren skal ti deltakere ut i morsomme konkurranser med massevis av humør, styrke og selvironi i kampen om å bli Norges sprekeste. Disse aktive eldre deltagere beviser at alder er ikke noen hindring for å holde seg i form og at konkurranseinstinktet aldri går ut på dato.Forhåpentligvis vil serien inspirere oss alle, uavhengig av alder, til å holde oss aktive, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

 

DELTAGERNE I «NORGES SPREKESTE»:

ORIENTERINGSLØPEREN

Linda Verde, 72 år fra Drammen, er tidligere fylkesrådmann i Buskerud. Denne spreke damen har drevet med orienteringsløp i mange år og kan vise til både NM-medaljer og kongepokaler.  

– Jeg har alltid drevet med orienteringsløp, men jeg tok virkelig opp treningen igjen da jeg fylte 66 år, akkurat som Wenche Myhre synger: Når man blir 66 ... 

– Jeg er veldig ordentlig og saklig, så nå skal jeg være litt rampete og bli med på dette eventyret, med litt skrekkblandet fryd. Det er bedre å tørre å si ja til noe og tøye grensene litt enn å angre i ettertid, sier Linda. 

Linda trener mye med orienteringsløp, men driver også med jogging og ski. 

FITNESS UTØVEREN

Den pensjonerte lektoren Nils Harald Moe (75) fra Tromsø startet med fitness for fem år siden da han fylte 70 år. Tromsøværingens motivasjon for å bli med i «Norges sprekeste» er å inspirere andre eldre til å begynne å trene.  

LØPEDRONNINGEN

Mariann Stenbakk eller «løpe-dronninga» som hele Moss kaller henne, er en blid og sprek dame på 77 år med masse energi. Hun har mange medaljer fra løpekonkurranser både i inn- og utland, og er blitt norgesmester i løping hele 260 ganger. Mariann trener mye løping og sykler en del. Nå vil hun satse på å bli Norges sprekeste pensjonist.  

LANGRENNSLØPEREN

Morten Kristiansen, 71 år fra Oslo står masse på langrenn og samler på medaljer fra ulike skirenn. Han har også spilt en del bowling i sin tid, med gode prestasjoner. 

HÅNDBALLKAPTEINEN

Inge Hansen 75 år fra Oslo er tidligere landslagsspiller i håndball, og var blant annet kaptein da Norge kom på niende plass under OL 1972 i München. Han var den første norske spilleren som passerte 100 A-landskamper, og stoppet på 116 kamper. Hansen representerte Fredensborg og Bergen-studentenes idrettslag.  

YOGA - OG MEDITASJONSUTØVEREN

Mahinder Kumar, 73 år, bor på Stovner i Oslo med familien. Mahinder er opprinnelig fra India.  

JAZZ-FITNESS UTØVEREN

Kirsti Nordbyhaug Engh, 73 år fra Hvaler, er en blid og musikkglad dame som nyter pensjonisttilværelsen på Hvaler sammen med sin mann og hunden Tiko. Hun har vært fitness-trener/jazz fitness, og har drevet flere treningsstudioer, blant annet på Kjelsås i 28 år.  

BORDTENNISSPILLEREN

Bjørg Kittelsen (68) fra Lillestrøm er en handy dame som ikke er redd for å gi seg ut på nye oppdrag. Det meste av oppussing hjemme har hun blant annet gjort selv og hun er glad i å skru bil. 

BOKSETRENEREN

Rolf Smaadal, 75 år fra Krågstad i Ski, er tidligere bokser og trener fortsatt boksing hver dag. Han er tilknyttet Ski kampsport klubb hvor han trener unge og eldre i boksing. En av Rolf sine sønner er proffbokser.  

MAGEDANSEREN 

Ingrid Tuko, 74 år fra Hamar, er danse-instruktør og har drevet med dans store deler av livet. Nå har hun blant annet dansekurs for eldre sammen med sin mann.