Det danske forlaget Straarup & Co har allerede sikret seg en toboksavtale for utgivelse i Danmark, melder Cappelen Damm.

Med sin debutroman «Ida tar ansvar» (2019) fikk Halvorsen et fint gjennombrudd som forfatter. Boka ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris, og den ble også smidd om til TV-serieformatet, og er å se på Viaplay.

Halvorsens andre roman, «Det er jeg som kan hjelpe deg», utkom bare for kort tid siden her hjemme, og også den har fått god mottakelse.

Nå skal begge bøkene ikles dansk språkdrakt – av det relativt nyetablerte forlaget Straarup & Co.

– Toboksavtalen til Danske Straarup & Co viser at Kjersti også når ut over Norges grenser, og at hennes forfatterskap har et internasjonalt potensial. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe med bøkene hennes mot utlandet og opplever akkurat nå stor interesse fra flere markeder, sier rettighetsredaktør, Ingvild Haugland Blatt, i Cappelen Damm Agency.

Kjersti Halvorsen (f. 1993) er oppvokst i Lier. Hun er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø, er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo og jobber i dag som terapeut ved siden av å være forfatter.