Festivalen gjennomføres samme uke som Triztán Vindtorn poesipris deles ut, og vil by på en rekke ulike arrangementer spredt rundt i byen og kommunen. Arrangementene vil finne sted på ulike arenaer som Drammensbiblioteket, Portåsen, Strømsø kirke, Hos Solveig og Rekord bar.

Tanken er å lage arrangementer med lav terskel og bred appell, og de fleste arrangementene er gratis. Deler av programmet vil ha som mål å løfte frem lokale forfattere. Det blir blant annet bokprat med Ulla Svalheim fra Drammen, som nettopp har nettopp debutert til flotte kritikker med boka «Til troende». Tidligere litteraturkritiker i NRK Leif Ekle fra Drammen har også debutert med «Olgas bok». Han vil møte forfatterkollega Rune Christiansen, bosatt i Vestfossen, til en prat om mødre.

Det blir også konserter hvor tekstene er i fokus. Stein Torleif Bjella, som nettopp romandebuterte, vil spille Hos Solveig, mens Susanna presenterer sitt Gunvor Hofmo-prosjekt i vakre omgivelser ved flygelet i Strømsø kirke. Det blir også barprat på Rekord med Bukowski som tema med trioen Unni Askeland, Sverre Knudsen og Kristian Klausen, og slampoesi med Pål Arnold Halum.

Det blir gratis familiearrangementer på Drammensbiblioteket lørdag. To av landets fremste illustratører, tvillingene Egil og Svein Nyhus, inviterer til tegneforestillingen «To menn og en tavle», og det blir konsert med bandet Mandarinsaft.

Triztán Vindtorn poesipris

Den norske Forfatterforening lanserte ideen om en samlende nasjonal poesipris med Triztán Vindtorns navn. Drammen kommune etablerte prisen sammen med Aschehoug forlag og Den norske Forfatterforeningen i 2013. Prisen skal gå til en norsk forfatter som har gjort en stor innsats for norsk poesi. Formålet med prisen er å øke interessen og ta et krafttak for poesien. Prisen skal i tillegg holde minnet om poeten Triztán Vindtorns litterære verk ved like og gi Drammen mulighet til å bidra som kulturby i nasjonal sammenheng. Prisen er i dag et samarbeid mellom Drammen kommune, Aschehoug forlag, Forfatterforeningen og Viken fylkeskommune. Vinneren av prisen mottar 100.000 kroner og et kunstverk.

Drammensbiblioteket inviterer til festaften og prisutdeling 24. mars kl. 19.00 på bibliotekets hovedscene. Det blir i tillegg til intervju med prisvinneren, forestilling med Bård Torgersen og Dario Fariello, slampoesi med Eleftheria Viktoria Migkos Hellevik og musikkinnslag med Mariama Ndure / Ibou Cissokho, produsert av Interkultur. Offisiell prisoverrekkelse ved leder for Forfatterforeningen Heidi Marie Kriznik, og konferansier for kvelden er Kristopher Schau.

 

Foreløpig program

Mandag 21. mars:

  •           Bokprat: Ulla Svalheim

Tirsdag 22. mars:

  •           Leif Ekle og Rune Christiansen: «Mødre»

Onsdag 23. mars:

  •           Bukowski barprat: Unni Askeland / Sverre Knudsen / Kristian Klausen

Torsdag 24. mars:

  •           Festaften og utdeling av Triztán Vindtorn poesipris

Fredag 25. mars:

  •           Bokprat: Stein Torleif Bjella
  •           Konsert: Stein Torleif Bjella

Lørdag 26. mars:

  •           Egil & Svein Nyhus: «To menn og en tavle»
  •           Familiekonsert: Mandarinsaft

-          Konsert: Susanna synger Gunvor Hofmo