Isnes ble presentert av drammensklubben onsdag. Han har signert en kontrakt ut 2025-sesongen.

Godset skriver at flere kandidater har vært vurdert i ansettelsesprosessen.

– Jørgen Isnes seilte raskt opp som den sterkeste kandidaten til jobben. Jørgen har vist over tid i Kåffa at han er god lagbygger, han er hardtarbeidende, ambisiøs, faglig sterk og har gode menneskelige egenskaper til å lykkes her hos oss. Jørgen Isnes og Strømsgodset vil være en god match, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Stolt og ydmyk

Isnes gleder seg til oppgaven som nå venter.

– Jeg er stolt og ydmyk. Det å få trene Strømsgodset er noe av det største og kuleste du kan gjøre i norsk fotball. Og det tror jeg vil kle meg godt, sier 43-åringen.

– Fotball er følelser. Drammen og Godset byr på nettopp det gjennom fans, sponsorer, sanger og klubb. Jeg har hatt et ekstra øye til Godset i alle mine år, så dette blir deilig, legger han til.

Godset-jobben blir den første Isnes får på eliteserienivå. Han har siden 2017 hatt treneransvaret i KFUM Oslo, som han tross små ressurser har ledet til kvalifiseringsspill i 1. divisjon tre av de siste fire sesongene. I år ble det stopp i andre kvalrunde.

– Vi ser på Jørgen Isnes som en meget spennende trener for å utvikle klubben og spillerne våre videre. Han passer for vår profil, han er faglig sterk og veldig tydelig og uredd på hva som skal til. Han vet hvordan han vil ha det, er god på feltet og flink med folk, sier leder for sport og spillerlogistikk i Strømsgodset, Jostein Flo.

Med i debatten

Isnes ble av fotballeksperter tidlig nevnt som en het kandidat til å overta etter Wibe-Lund og Ingebretsen. I forrige uke bekreftet ledelsen i KFUM at Isnes er ettertraktet, og at han har fått tillatelse til å snakke med andre klubber.

Isnes trente Lørenskog før han ble assistent- og senere hovedtrener i KFUM. Han har også erfaring som eliteseriespiller for Skeid på slutten av 1990-tallet.

Strømsgodset hadde en god vårsesong og en tyngre høst i 2022. Laget endte på 12.-plass i Eliteserien.

Isnes har vært satt i forbindelse med en rekke trenerjobber de siste årene.