BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Norskeide Bouvet Norge AS åpnet kontor i Drammen i fjor høst, og har nå cirka 40 ansatte med tilhørighet til kontoret i Drammen Business Center (DBC).

– Vi har flere kunder i området, og det er et veldig godt faglig miljø i byen. Drammen har blitt en stor by der mye skjer, og vi vil være med på det, sier Jørgen Kaasa, leder for Drammenskontoret.

– I likhet med andre i denne bransjen, trenger vi mange flere ansatte. Det utdannes rett og slett for innen vårt fagfelt i forhold til behovene vi har for å digitalisere og modernisere samfunnet. Derfor brukes mye tid på rekruttering og etableringen i Drammen gjøres blant annet for å tiltrekke oss dyktige drammensere.

Blant kundene i Drammensområdet finner vi blant annet Uloba, Husbanken, ON Property, TechnipFMC og Kongsberggruppen.

Bouvet Norge AS vant nylig et anbud på en rammeavtale fra Statens Vegvesen. Avtalen har en verdi på mellom 400 og 600 millioner over fire år, og Bouvet Norge AS er en av åtte firmaer som skal dele rammeavtalen.

– Sopra Steria er en sterk konkurrent, sier Kaasa.

– Men vi samarbeider også ofte i prosjekter ute hos kunder og vi ser frem til å sammen bygge opp et sterkt IT miljø i Drammen.

 

FAKTA:

Bouvet ble etablert i august 2002 etter at de ansatte, sammen med en norsk investor, kjøpte den norske delen av det svenske konsernet Cell Network. I dag er det over 1.600 ansatte fordelt på 14 kontorer i Norge og Sverige, og selskapet er børsnotert.

Navnet tok de etter Bouvet-øya i Sør-Atlanteren – som symboliserer et stødig landemerke i et opprørt farvann.