BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

– Jeg synes det er trist at folk som liker kunst ikke skal få komme og se på. Derfor fant jeg ut at jeg ville åpne hjemmet mitt på Øren når jeg er hjemme for folk som vil komme og titte på bildene mine nå som det ikke har gått an å ha utstillinger på gallerier, sier John Erik Johnsen.

Pusset opp

John Erik Johnsen har en enebolig på Øren der han bor alene, og halvparten av tiden sin bor han i Haag i Nederland der samboeren Valerie er. I koronatiden har han vært effektiv og pusset opp en råkjeller til et arbeidsrom/utstillingslokale, samt at han har hengt opp bildene sine i stua og gangen.

– Det er jo ikke sånn at folk kan komme uanmeldt og ta seg inn på egen hånd, men de kan ringe meg, så får de invitasjon til å komme og se. Det er jo veldig hyggelig å ta imot folk hjemme, sier han.

John Erik Johnsen debuterte som kunstner i godt voksen alder, og har hatt en rekke utstillinger både i Norge og i Europa. Mange forbinder ham med portretter av skiløpere eller skiltstolper man møter på i marka.

Utstillinger

Hjemmegalleriet kan bli av varig karakter, men i september skal han ha utstilling «borte» igjen – i Røyken.

– Jeg har stilt ut på Hageland før, og det var stor suksess. Nå er jeg invitert til å stille ut der igjen, og det takket jeg gladelig ja til. På det stedet når man mye folk, og det er jo litt av meningen med kunst -å nå ut til folk, sier John Erik.

På nyåret har han blitt invitert til å stille ut under Klimafestivalen i Bragernes kirke.

– Kirkerommet er et flott utstillingslokale, og klimasaken har alltid engasjert meg, sier kunstneren.

– Men jeg hadde lyst til å invitere kolleger til å være med på denne utstillingen, så jeg har spurt fem lokale Vikenkunstnere som har takket ja til det. Det er alltid hyggelig å være flere.