TERJE BRUN-PEDERSEN tekst

Kanskje trenger du mosjon for lattermusklene etter den vanskelige tiden? Det er du helt sikkert ikke alene om, for kanskje er du allerede litt for sent ute? I teateret er Bård Tuft Johansen og Atle Antonsens show utsolgt. Det samme gjelder komikerne Are Kalvø og Nils Ingar Aadne. Men fortvil ikke. Du kan oppleve Bjarte Hjelmeland førstkommende lørdag, en allsidig komiker som med sine mange treffende parodier har høstet en rekke priser for sine show. Fredag 8. oktober kan du også få med deg Norges mest sportsgale komiker, Rasmus Wold, samme sted.

Store navn i teatret

Om du er mest interessert i vakker musikk i teateret, kan kanskje Sigvart Dagsland friste - en sanger som i en årrekke har gitt landets befolkning gåsehud med sin klokkeklare og silkemyke stemme? I høst er han ute med sitt 22. album. Denne måneden kan du også få med deg Gisle Børge Styve trio, eller The Beatniks og 60 år med «rock and roll». Verd å nevne er også selveste Kari Bremnes, som kommer til teateret noe senere ut på høsten, lørdag 6. november. Stort for mange blir det sikkert å oppleve velkjente Wamp i storstua, men da må du skynde deg. Konserten 30. oktober er snart utsolgt.

Interkultur inviterer til dobbeltkonsert på studioscenen i teateret, fredag 22. oktober. Først Jovan Pavlovic, som er en av landets mest ettertraktede akkordeonister, og deretter The Kuraybers som fremfører folkemusikk fra hele Europa.

Svært variert på Union

Union scene har også et svært variert program i oktober. Det startet allerede denne uken med humorforestillingen, kjent fra NRK, «Hvorfor det?», med Trond-Viggo Torgersen og Kristopher Schau. Tungrock-elskere kan glede seg: 6. oktober kommer Order med supportbandet Befould, og senere samme måned kommer Enslaved, et av landets fremste og mest nytenkende metal-band.

Drammen jazzforum tilbyr selveste Jaga Jazzist, et band som i mange år har vært er et kraftsenter i norsk musikk. Anmelderens favorittmusiker Trond Kallevåg kommer med band, og noe seinere kommer Erlend Apneseth med en trio som forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på en helt særegen måte. Før konsertene er det alltid jazzkafe klokka 18.00.

Tilbud for barn

Union scene har også et godt tilbud for barn: Hele familien kan bli kjent med Drammens egen rockehistorie, alt fra Jonas Fjeld Rock’n rolf band (Jonas Fjeld Band) og Frosth til Delaware og Donkeyboy, lørdag 9. oktober. Senere i måneden kan du oppleve både figurteater og «Igor og fetterne», som er kjent for å endevende norske nasjonalskatter og tolke innvandrernes liv i Norge på en humoristisk måte.

Kulturhuset på den andre siden av elva tilbyd også to store nasjonale navn. 15. oktober kommer spiller Moren Abel og 23. oktober kommer CC Cowboys til Drammen. For begge konsertene ventes det godt billettsalg.