Bjørn Erik Karlsen (64) fra Mjøndalen har jobbet med lager og logistikk i hele sitt voksne liv. Det startet med 13 år som ung lærling og Kåre Valebrokk som sjef hos Atlas Anleggsmaskiner. I dag er han imidlertid ansatt hos Mylna Sport i 100 prosents stilling på dagtid, mens på kvelden er han som han selv sier; kveldslig leder i Eiker Lagerhotell.

– I 2013 hadde jeg en ide om å starte et tredjeparts lagerhotell. Sammen med investor Ole Herland Grøtterud startet vi opp i Orkidehøgda 2 med å leie ut 158 boder av ulike størrelser til private og firmaer, forteller Karlsen.

Han eier selv 25 prosent, mens Grøtterud både rår over de tre lokalene og de øvrige 75 prosentene av aksjene i selskapet.

Selvbetjente boder

Konseptet er basert på selvbetjening. For 185 kroner kvadratmeteren i måneden leier de ut boder av ulike størrelser, der folk selv får egne kodebrikker og nøkler til de bodene de selv leier.

– Markedet er stort. Eksempelvis er det mange i dag som flytter fra hus og inn i leiligheter. Fremfor å ha lagringsplass til alt man samler på kan det i stedet plasseres i en utleiebod. Da kan man også kjøpe en vesentlig mindre leilighet enn planlagt. Med over 30.000 kroner kvadraten for leiligheter, er det et regnestykke man fort skjønner vil lønne seg, sier Karlsen, som påpeker at mange av bodene også inneholder store mengder dødsbo og arvegods.

På de om lag 2.000 kvadratmeterne på lageret på Orkidehøgda er belegget 90 prosent. Deres andre lagerhotell med 68 boder på 400 kvadrat i Ryghgata 4 er belegget i dag 80 prosent, mens i de nyeste lokalene til Ole Herland Grøtterud i Teglverksveien 55B på Aaserud Industriområde har de foreløpig belegg på 35 prosent av bodene.

– Vi åpnet dette nyeste lageret vårt under koronautbruddet i fjor. Derfor har det tatt litt tid. Nå er imidlertid frykten minsket, og folk er igjen mer åpne for å bevege seg inn i nye lokaler. Etterspørselen er stigende i takt med høy fart i eiendomsmarkedet. Målet er fullt belegg også i Teglverksveien. Da vil vi også kunne åpne opp tredje etasje i det samme bygget til samme formål, forteller Karlsen.

To lokalpatrioter

Både Karlsen og hans kollega Grøtterud er begge lokalpatrioter, og synlige sådanne. Karlsen ved at han i dag bor på Mjøndalen stadion, der han blant annet spilte old boys i 15 sesonger. I tillegg driver han Osbakken øl og spaserklubb med 21 medlemmer, der virksomheten burde komme klart nok fram gjennom navnet på foreningen.

Hans partner i Eiker Lagerhotell Ole Herland Grøtterud er Solberg Bandys største støttespiller. Ved siden av å være sponsor av Lissos Arena, kunstis for bandyen og breddeidretten i Solberg SK, er han i dag den som også står bak byggingen av eiendomskomplekset Solberg Panorama.

Nå er altså de to patriotene samlet, under felles motto «Et rom for deg – en jobb for oss», der de tilbyr sine kunder fri tilgang på egne boder fra 06 til 23 alle dager i oppvarmede lokaler med alarm og med solid takhøyde.