En pandemi rammer forretningsdrivende bredt og uventet. Men for enkelte bransjer og enkelte næringer har korona-situasjonen bidratt til et løft uten sidestykke. Selv om selgere og produsenter av munnbind nok gnir seg i henda, er det langt mindre og innlysende faktorer som trer inn når konkurstrusler mot golfklubber endres til solide plusstall på ett år. Vel har Drammen Golfklubb i Skoger gjort mange og riktige grep – og snudd hver stein for å berge seg unna konkursen – men pandemien har så absolutt bidratt.

For med 86 prosents økning i antallet betalte spillere på banen fra 2019 til 2020, er det ikke bare interne rokkeringer og lokale løft som skal få hele æren. Når man etter 12. mars i fjor åpnet for at golfbaner skulle få lov til å holde åpent, var det en gavepakke til golfen isolert, men også til de mange tusen som har dette som sin hobby – og de mange som kastet seg på i 2020. For aldri har det vært spilt mer golf i Norge, og aldri har norske golfbaner tjent mer enn de gjorde dette året.

Man kan si at tilfeldighetene rår. Parallelt med at pandemien åpner for at golfbanene i stort er de eneste åpne boltreplasser for sportsgale nordmenn gjennom 2020, så trekker samtidig norsk golf opp to superstjerner i en av verdens største sporter – i hvert fall om man skal dømme etter premiepenger. Fra den lille vinternasjonen Norge inntar Viktor Hovland og Kristoffer Ventura Tiger Woods lekegrind med storm. Interessen når uante høyder.

Om en måned gjøres det klart for sesongåpning igjen. Koronasituasjonen har vi fortsatt ikke kontroll på – dessverre. Men selv om også golfspillere ønsker pandemien dit pepperen gror, er det likevel sånn at 2021 tegner til å bli en ny pandemiens «hole in one».