Mange rammes hardt av koronasituasjonen. Ditt beste bidrag i denne situasjonen er å støtte eget lokalsamfunn ved å handle fra dine nærbutikker.

Likviditetskrise og permitteringer er blitt hverdagen for mange. Selv om flere grep er tatt for at flest mulig bedrifter skal klare seg gjennom denne ekstraordinære situasjonen, er det liten hjelp i dette hvis vi ikke alle drar lasset sammen. Myndighetene har iverksatt kraftige økonomiske støtteordninger for å hjelpe næringslivet. Noen bedrifter har tilpasset seg, og klarer å få en levedyktig inntjening. Men de aller fleste av våre lokale bedrifter er i stor grad påvirket av koronakrisen.

Etter ett år med korona er folk fortsatt i karantene, smittevernreglene er strenge og mange – spesielt i servicehandelen – er truffet knallhardt. 

Ved å handle lokalt bidrar man til å bevare favorittbutikker, trygge lokale arbeidsplasser og sikre mangfoldet med tilbud av varer og tjenester i egen region.

Mange tilbyr hjemlevering. Et godt råd er å sjekke om din lokale favoritt legger til rette for dette. For eksempel tilbyr mange restauranter – som vanligvis kun serverer i sitt eget lokale – både takeaway og levering.

Det er aldri feil å overraske noen med en gave levert på døra?

Det finnes mange digitale tjenester hvor man kan få levert produkter fra butikker hjem til deg.

Og kanskje leverer de også der du bor?