Opptakten til sesongen 2021 kunne knapt vært dårligere for Drammens fotballstolthet. Godset-trener Henrik Pedersens triste sorti måtte bli som den ble. Rasisme-kortet trumfer det meste i idretten. I ettertid har overtrampene til ex-treneren fått enda flere slagsider. Den valgte løsningen var uunngåelig.

Men det er fortsatt litt vanskelig å forstå sportssjef Jostein Flos rolle i det hele. Ble han overkjørt av Pedersen eller forsvarte han Pedersens ve og vel? Eller var Flo rett og slett i skvis? Uten penger til å gjøre noe med situasjonen, og låst av sitt eget styre? Så langt har ingen fått svar på akkurat det, annet enn at det har vært disens i klubben og at styremedlemmer har trukket seg.

Vil vi noen gang få historien? Flo ut, Flo inn. Trekker han fortsatt i de samme trådene, selv om stillingen er en annen? Den indre sirkel i korridorene på Marienlyst er tause om sin historie. Og kanskje er det smart. At det går over. Tiden leger som kjent alle sår.

Eller?

Taushet har også sin pris. Den bestemmer blant annet jungeltelegrafens hastighet. Og per nå går denne fort. Da handler det nemlig om tillit. Til den klubben hele Drammen ynder å elske. Ekte kjærlighet.

Denne betente saken vil garantert ri Strømsgodset i lang tid framover. At de midlertidig henter inn egne kapasiteter til å trene laget, er vel og bra. At de starter med å kalle klubben en klovneklubb, er ikke like bra. Forståelig, ja, men taktisk helbom.

Forståelig, med tanke på Pedersens sorti. Men den graver så mye lengre inn i de korridorer vi ikke får tilgang til.

Med en slik opptakt til en sesong, er det vanskelig å se at Strømsgodsets spillere skal fremstå med selvtillit, verdighet og pondus i serieåpningen. Selv om det sikkert er gjort mye bra på treningsfeltet de siste ukene, bærer de nå mer i ryggsekken enn sine motstandere.

Evig eies kun et dårlig rykte. Det har nemlig vært svakere motiver lagt til grunn når lag opplever spillerflukt. La oss håpe det ikke skjer for byens egen fotballstolthet.

Og heldigvis finnes en faktor som heter tilfeldighet. Så la oss håpe på litt flaks og overraskelser. At ballen ruller Godset vei, og at motstanderne scorer noen selvmål.

For flere selvmål fra egne rekker tåler ikke Strømsgodset i 2021.