Drammen sentrum fornyes. Den gamle Bybrua er allerede hakket og gnaget i biter, og bare soklene står tilbake. Drammen kommune hadde en lang runde med Bane NOR om fordelingen av regninga. Det vi imidlertid vet, er at Drammen kommune skal betale brorparten og vel så det.

780 millioner ble ny bybru stipulert til. Kostnadssprekken har vært enorm. Siste prislapp er 1,4 milliarder.

Med andre ord 14.000 kroner per drammenser.

Det skal bli spennende å se hvordan politikerne skal løse denne floken. Det er allerede varslet at det må spares inn på andre områder, som for eksempel kutte bygg av ny skole på Åskollen, nytt sykehjem i Krokstadelva.

Men ett er sikkert, brua bygges og regninga skal betales.

Da er spørsmålet, finnes det egentlig noen vei utenom eiendomsskatt i Drammen kommune? Overskridelser på 620 millioner, og det kan bli mer, er allerede lagt inn.

Med en løpsk strømpris og galopperende matvarepriser – og doble rentehopp i slengen, kan det fort vise seg bli trange tider for kommunen fremover.

For den vanlige drammenser går veldig mange krumbøyd inn i fremtiden som smalhans.

Jeg tør ikke vedde på at eiendomsskatt kommer, men kommunen må finne en varig og levelig løsning på superregninga. Alternativt kan de privatisere eiendomsdelen av kommunen, selv om det nok blant dagens styrende politikere nok regnes som en del av arvesølvet..

Derfor kan eiendomsskatten fort vise seg bli eneste utvei.

I så fall bygger ikke Drammen kommune bru mellom folket.