Det virker som om brorparten av politikerne er enige. I hvert fall de som skal styre landet vårt de neste fire årene – uavhengig av farge. Elbiler har kommet for å bli, med andre ord vi skal kjøre elbiler alle mann. Men i oljenasjonen Norge er det få om ingen som tar opp diskusjonen om elbiler som fenomen. Hva koster det egentlig i utslipp å produsere en elbil? Enkelte eksperter mener man kan kjøre en fossildreven bil over 100.000 kilometer før elbilen er miljølønnsom. Et annet spørsmål er om kraftselskapene fortsatt vil skru prisene til værs i takt med overforbruket – og ikke minst kapasiteten på ledningsnettet nå – og hva det vil kreve av et fullelektrifisert samfunn.

For hvem stiller egentlig spørsmålet; Hva vil en 100 prosent elbilpark kreve av et allerede tidvis overbelastet strømnett? Og hva vil en oppgradering av dette nettet koste, og så kanskje det viktigste; hvem skal ta denne regningen?

Subsidier til Tesla-eiere med god råd, har vi hatt noen år. Halvparten av solgte biler i Norge er elbiler. Annerledeslandet Norge fortsetter å være annerledes. Før 2010 så vi med store runde øyne på prisnivået på biler i USA. I dag er det snudd 180 grader. For en Tesla i USA er ikke billig. Der er det ikke subsidier. Amerikanerne snur seg etter en Tesla, og ikke minst mengden Teslaer i Norge.

Hva er det vi har skjønt, som USA har oversett – for øvrig også resten av Europa?

Norge har en egen evne til å gå foran. Vi skulle jo alle fyre med pellets.

Og er det forhandlinger om verdensfred mellom supermakter, står lille Norge i første linje igjen. Og er det en perifer krig USA har velsignet i oljens tegn, så melder vi oss på den også.

Vi er egentlig selvforsynt med olje, men selger det ut. Vi er egentlig selvforsynt med strøm, men selger det ut.

Tilbake får vi oljebaserte produkter fra Kina, og forurenset strøm fra Mellom-Europa.

Og så denne Teslaen da, spekket full av litium-batterier produsert og utvinnet fra en kilde i Afrika de samme ekspertene mener går på bekostning av unge, afrikanske menneskers liv og helse.

Valgkampen har noen ubesvarte spørsmål, men ikke minst en del spørsmål som ennå ikke er stilt…