Noen mennesker har litt mer guts enn andre. De våger, tror på seg selv – og har et klart og definert mål om å lykkes. Saken i dagens avis om tobarnspappa Rajeev Lehar fra Drammen er et sånt eksempel. I dag er han en av byens mest fremgangsrike businessmenn. Dette er egentlig en historie om burgerselgeren fra Snappy’s og en gutt som strøk på Drammen videregående – men som aldri sluttet å tro på egne ferdigheter. I dag er han blitt voksen.

Som 39-åring har han 276 reisedøgn i året, er som foredragsholder viden kjent i alle verdens hjørner, men ble under koronaen transportert til den virtuelle verden – mens han mellom alle slagene, med basis hjemme fra Konnerudgata, cruiser rundt på sin Harley Davidson.

En ingeniør til vanns og ingeniør i lufta. Men det var på bakken han formelig stormet fram. I eiendomsbransjen. For verdensmesteren i elvepadling fra 2013 ble rød løper mer regelen enn unntaket – bortsett fra i hjembyen Drammen.

Bare via sitt selskap eiendomskoden.no har han hatt over 12 millioner visninger i Norge – alle til personer over 18 år.

Og internasjonalt har han brøytet seg fram på de fleste store scener med næringstopper som sitt publikum. Og med et samarbeid mellom nyutviklet teknologi fra Ukraina og arabiske land legger han grunnlaget for det som skal kunne gjøre ørkenens knusktørre sand til fruktbar jord. 
Mange vil nok si at de misunner mennesker som lykkes i næringslivet, slik Rajeev Lahar har gjort. Men en ting er sikkert. Det kommer ikke av seg selv. Suksessen skyldes definerte mål, og iherdig jobbing over flere år. Og da snakker vi ikke om en åtte til fire-jobb. Man skal med andre ord være svært så aktiv, for å lykkes – til tross for at husene blir aldri så passive.