GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Lett-kjeden har siden 2014 opparbeidet 19 butikker i Skandinavias hovedsteder. Men i august tar de konseptet et steg videre. Da åpner de i Drammen, nærmere bestemt i Øvre Storgate 3 – vis a’vis hovedinngangen til Magasinet.

– Du kan godt si det er et pilotprosjekt. For tidligere har vi kun satset i Skandinavias hovedsteder. Derfor blir det også veldig spennende å oppleve responsen i Drammen, sier Guro Alvhilde Bolås (24), opprinnelig fra Steinkjer – nå distriktssjef både for Oslo og Drammen.

Hjem til Drammen

Allerede er drammensavdelingens første butikksjef ansatt. Liungen Martine Pernille Jørgensen (23) har de siste par årene jobbet som butikksjef på en kaffebar på Bekkestua, men har nå vendt tilbake til hjembyen for å lede Lett-kjedens første butikk utenom hovedstedene.

– Jeg har stor tro på at dette vil gå bra. Drammenserne er blitt stadig mer bevisste i matveien, og da vil denne kjeden være midt i blinken, sier hun.

Etter planen skulle butikken åpnet i juni, men er utsatt til august grunnet byggeprosessen. I mellomtiden jobber Jørgensen på en av Oslo-avdelingene for å lære seg konseptet.

– Et smart konsept, spunnet ut av bærekraft- og kortreist-prinsippet, forklarer Bolås.

Det handler altså om servering av sunt salatbarkonsept som take-away over disk, i tillegg til Wraps, raw-food, kaffe, juice og smoothies.

– De fleste av våre butikker ligger sentralt til på gatenivå. Derfor ville vi teste det samme i Drammen, fremfor å innkvartere oss i et handlesenter. I de store byene har dette fungert godt, og så håper vi Drammen følger etter, sier Bolås.

Mål om gode opplevelser

De to Lett-ansatte har begge interesse for helse, trening og sunn mat. At de får jobbe med et konsept som representerer egne interesser, ser de som et stort pluss.

– Folk i storbyene ser etter sunne og kjappe alternativ i matveien. Slik innbiller jeg meg det er i Drammen også. Helse og bærekraft får stadig høyere prioritet. Derfor er dette konseptet så unikt og riktig. Både for meg selv, men også for drammensere, mener den nye butikksjefen.

I tillegg til Jørgensen, vil hun få en fulltidsansatt kollega, i tillegg til seks eller sju deltidsansatte.

– Det er i hvert fall planen. Men vi må selvsagt se an behovet og etterspørselen. Derfor blir dette pilot-prosjektet i Drammen så spennende for oss som kjede. Hvordan det går her, vil legge grunnlaget for hvordan vi satser videre, sier Bolås.