I forbindelse med sin Norgesturne vil de spille sine nye, danske salmer kledd i jazzmelodier og rytmer. Konserten arrangeres i et samarbeid mellom Åssiden menighet og Drammen Sacred Music Festival.

Mads Granum kvintett hal planlagt fire kirkekonserter i Norge i september, hvor Åssiden kirke er sen siste av disse, den 25. sept. Her vil publikum får muligheten til å oppleve ny rytmisk kirkemusikk i form av moderne jazzsalmer.

Kirkemusikk høres ikke ut som det vanligvis gjør når den anerkjente Mads Granum kvintett spiller. Dette er jazzmusikk, hvor organist Mads Granums egne og nye melodier skaper en intens og unik musikalsk opplevelse.

10 helt nye salmer

I 2017 ga Mads Granum ut salmealbumet «With his arms full of love». Flere av disse sangene er inkludert i den nye utgaven av Danske folkehøgskolens sangbok og Den islandske salmeboken. Albumet ble også utgitt i Norge, der tittelsporet har fått fotfeste i flere norske kirker.

Nå er Mads Granum klar med 10 nye jazzsalmer med melodier av ham selv og tekster av nåtidens mest anerkjente danske salmediktere, blant annet Iben Krogsdal som var innleder under Lönneboseminaret i Drammen Sacred Music Festival 2020, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner og Johannes Møllehave med flere. Konsertturnéen i Norge vil by på sanger fra både det nye og det gamle albumet, og publikum kan forvente en helt spesiell opplevelse, sier Mads Granum, som blant annet har spilt for kronprins Frederik på hans 50-årsdag.

– Vår tolkning av ny kirkemusikk i denne konserten innbyr til en livlig, musikalsk reise, hvor du i beste fall kommer i kontakt med dypet selv, sier Mads Granum, som ser frem til å opptre i Åssiden kirke som avslutning på kvintettens høstturne i Norge.

Entusiastisk biskop

Kort tid før koronanedstengningen av Norge og Danmark i fjor, ble Mads Granum invitert av biskopen i Kristiansand for å holde kurs for kirkelige ansatte og presentere sin musikk. Den påfølgende interessen var stor, også i Åssiden menighet, der flere av Mads sine salmemelodier har vært brukt i gudstjenestelivet og alle tekstene fra det første albumet er oversatt/gjendiktet til norsk av sokneprest Dag Kaspersen. Nå er det endelig mulig å arrangere konsert.

- Jeg gleder meg til å spille musikken min i Norge og vise hvordan jazzsalmer kan bevege folk på en ny måte, sier Mads Granum, som etter konsertturnéen i Danmark og Norge skal spille en rekke konserter i Russland, hvor han tidligere har turnert med stor suksess.

Konserten i Åssiden kirke arrangeres i forbindelse med Drammen Sacred Music Festival i et samarbeid med Åssiden menighet. Konserten støttes av Jazz Danmark.