Ideen bak Earth Day Drammen springer ut fra et samarbeid mellom Toppen av Drammen og Sommerskatten. Begge arrangementene er nyoppstartede gründerbedrifter med en klar visjon om å skape ekstraordinære kulturopplevelser i Drammen med en målsetting om å samtidig øke kunnskapen og bevisstheten rundt miljø og bærekraft i byen.
Toppen av Drammen sikter i 2022 mot en helgrønn festivalgjennomføring med fokus på varighet, kildesortering, miljøhensyn, samt sosial bærekraft og kunnskapsformidling. Sommerskatten arbeider med å lage et grønt heldagsarrangement for hele familien, utendørs, med fokus på grønn mobilitet. Begge arrangementene arrangeres den andre helgen i juni, og som et resultat av et tett samarbeidet og et felles verdigrunnlag har arrangørene nå gått sammen om å skape et felles kulturarrangement i Drammen i forbindelse med «Jordens dag», fredag 22.april.
Bærekraftmål

Earth Day Drammen arrangeres i samarbeid med NBBO, DNT, DNB, BDO, Norengros og Brakar og har som mål å skape et ekstraordinært kulturarrangement med tydelig fokus på FNs 17 bærekraftsmål.

Gjennom en spesialtilpasset skattejakt helt utenom det vanlige blir deltagerne tatt med på en reise i de forskjellige bærekraftsmålene med relevante spørsmål som er ment for å øke bevisstheten rundt hvert enkelt punkt. Arrangementet har som målsetting å øke publikums bevissthet om FNs bærekraftsmål ved å legge til rette for og tilby et spennende, gratis og tilgjengelig arrangement hele familien kan delta på. I enden av skattejakten vil deltagerne ende opp på en hemmelig lokasjon hvor en av landets mest folkekjære og kritikerroste artister vil fremføre en intimkonsert strømløst for det oppmøtte publikum.
Gratis arrangement
Arrangementet vil være gratis å delta på, men det legges opp til at publikum kan donere en ønsket sum til ett av totalt 17 lokale og regionale veldedige formål med fokus på minst ett av FNs bærekraftsmål. Vi vil gjennom sosial medier, presse og annen markedsføring oppfordre alle deltagere (privatpersoner og/eller firmaer) om å gi et valgfritt bidra til den organisasjonen de selv ønsker å støtte. Rebusløpet har ingen antallsbegrensning hva gjelder publikum og skal være tilrettelagt for folk med fysisk handicap. Arrangementet er tiltenkt å starte kl 18.00 fra Bragernes torg og har en lengde på ca 90 minutter før publikum ankommer den hemmelige konsertlokasjonen. Smittevernmessige hensyn vil tas og arrangementet vil naturligvis følge nasjonale og lokale regler hva gjelder smittevern på det gjeldene tidspunktet.

DNT Drammen vil også være er en meddriver til skattejakten og vil bruke sine kanaler til å fremme den og dens budskap. De vil være til stede med dekorativ informasjon på hver av skattejaktens poster som vil være med på å danne en rød tråd og en helhetsopplevelse gjennom hele rebusløpet og arrangementet.

 

Om Earth Day (Jordens Dag):

Jordens dag er en merkedag til hyllest for Jorden. Markeringen finner sted 22. april hvert år og skal rette oppmerksomheten mot alle miljøproblemer. Organisasjonen Earthday.org organiserer markeringer av Jordens dag i mer enn 190 land.