red@drammensavisa.no

KanonCon er byens nye nerde-nirvana og har siden åpningen i februar fått en stor kundekrets.

–Det er tydelig at vi har fylt et hull i markedet, sier Morten Thomsen, eier og daglig leder av KanonCon.

–Det er så mange som kommer inn i butikken og jubler over det endelig er en slik butikk i Drammen. KanonCon startet opprinnelig som en tegneserie- og nerdefestival i Oslo i februar 2019, og ble etter hvert til butikken vi finner i Nedre Storgate 31 i dag.

–Vi har ikke glemt våre røtter og har hele tiden ønsket å arrangere nye festivaler og arrangementer, sier Morten.

–Det er derfor en stor glede å kunne arrangere det første «Nerdens Marked» i Drammen.

Lørdag 19. Juni fra arrangerer altså KanonCon «Nerdens Marked» for første gang, og her vil du finne forskjellige salgsboder, samt kunne møte tegneserieskapere som Malin Falch (Nordlys), H.L. Phoenix (Arkin Lysets Vokter), Charlotte Sandmæl (Dragens Øye), Odin Helgheim (Ragnarok), Dina Norlund (Snøkattprinsen), Tommy Sydsæter (Pyton, Vazelina Bilopphøggers), Marius Henriksen (Storefri, Pappa), Nils Axle Kanten (Hjalmar, Firekanta), Håvard Heggenhougen (Opp Ned Sagaen) og Eddie Jensen (Opp Ned Sagaen). Samtlige serieskapere sitter klare til å signere bøkene sine og slå av en hyggelig prat. I tillegg slippes det nyeste Pokemon Sword & Shield settet Chilling Reign for salg hos KanonCon denne dagen.

–Pokemon er mer populært enn på lenge, sier Morten. I 2021 er det 25 års jubileum for Pokemon – men det inntreffer ikke før til sen-høsten.

–Men det er all grunn til å feire når et nytt sett med kort lanseres.

På markedet kan man finne ting som nye og brukte tegneserier, fete t-skjorter, actionfigurer og leker samt retrospill, manga, arts & crafts, Pokemon herbarium, retro spill og konsoller, retroleker og mye, mye mer.

–Vi har egentlig en altfor liten butikk på kun 42kvm. Men vi har et mer enn dobbelt så stort lager som er smekkfullt med forskjellige ting – og disse tar vi frem til markedet. Det vil dermed være mye ingen har sett selv om de har vært innom butikken tidligere, sier Morten.

Markedet arrangeres i krysset Sundgata og Nedre Storgate – rett ovenfor butikken til KanonCon.

–Vi har fått låne en stor parkeringsplass av Aass Bryggerier, sier Morten.

–Vi var over oss av begeistring når vi fikk låne arealet helt kostnadsfritt – det er tydelig at Aass Bryggerier bryr seg om Drammen og ønsker bidra til å skape et bra bymiljø her.

KanonCon har lyst til å arrangere flere nerdedager – gjerne med programposter – men gitt smittevernhensyn blir det kun markedsdag denne gangen. Det er gratis å komme inn, og det vil være en foodtruck på markedet.