I helgen ble det plasserte ut 300 elsparkesykler av typen Bolt i Drammen, og under lansering vil en tur koste 0,1 kr/min. Det betyr at de vil være den billigste aktøren i byen.

– Vi opplever at byer har begynt å spørre etter oss, sier Jose Rei, Bolts sjef for elsparkesykler i Norge.

Rei håper at folk vil bruke elsparkesyklene til å besøke steder som har måttet holde stengt i pandemien.

– Vi har alltid et meget bevisst forhold til at vi kun skal sette ut et forsvarlig antall sparkesykler og at vi justerer alltid antallet etter behov. Vi håper at folk bruker elsparkesyklene til å besøke restauranter, butikker og andre steder som har vært stengt og som nå trenger besøkende. Under pandemien har vi sett hvordan det ser ut med redusert biltrafikk, og vi håper at folk fortsetter å sette personbilen hjemme og heller bruke elsparkesykkelen hvis de skal et sted.

Gert Myhren fra Samferdsel, vei- og parkforvaltning i Drammen sier de har hatt en positiv opplevelse av Bolt.

– Kommunen har hatt gode samtaler med Bolt i forkant av lanseringen, og ser fram til videre dialog for å gi Drammens innbyggere et best mulig alternativ til bil, samtidig som andre brukere av byen opplever så lite ulemper som mulig.

Selskapet som ble lansert på det norske markedet i fjor sommer, har allerede etablert seg i Oslo, Lillestrøm, Bergen og Fredrikstad. I løpet av sommeren vil også Bolt lanseres i fire nye byer. Dette betyr at antall byer med Bolt elsparkesykler er doblet på ett år.

– Vi opplever at byer nå tar kontakt med oss, og spør om vi kan komme til deres by eller region. Det tar vi som et tegn på at vi gjør ting riktig, og at vår strategi om å ikke overstige behovet til en by og skape kaos, men heller ha et bærekraftig antall elsparkesykler er det som fungerer.

 

Fakta: Bolt

Bolt er det ledende Europeiske mobilitetsplattformen, som fokuserer på å gjøre byreiser mer rimelig, praktisk og ansvarlig.

Bolt har mer enn 50 millioner brukere i over 40 land, på tvers av Europa og Afrika. Tjenestene spenner fra drosjetjeneste, til mikromobiltet med elsparkesykler og elektriske sykler, til mat- og varelevering.

Alle Bolts elsparkesykler i Europa er 100 prosent karbon-nøytrale, og alle drosjeturene er klimakompensert, som en del av Bolts “Green Plan”, en langsiktig forpliktelse til å selskapets økologiske fotavtrykk.