Røyken Næringspark ligger på Hurumlandet midt mellom Oslo- og Drammensfjorden.

– Denne beliggenheten har vist seg å være spesielt attraktiv for lager- og logistikkaktører, grunnet den strategiske plasseringen langs E134. Området ligger 20 minutter fra Drammen og E18, og kun 10 minutter unna Oslofjordtunnelen som bringer deg effektivt østover mot E6. Hele 50 % av landets befolkning bor i mindre enn to timers reiseavstand fra Røyken Næringspark, forteller Sørum.

Panoramautsikt ut over Oslofjorden

Det er heller ikke noe minus at dette området ligger i naturskjønne omgivelser, og at enkelte av tomtene har panoramautsikt ut over Oslofjorden. Næringsparken er i dag på ca. 400 dekar, og er en av de raskest voksende industriområdene på Østlandet. Her vil ikke nye leietagere føle på noen ensomhet hvert fall!

For virksomheter med umiddelbart arealbehov

– Er det så enkelt som at det er bare å flytte rett inn her?

– Ja, sier Sørum. - Dette bygget er ledig omgående for virksomheter med umiddelbart arealbehov. Et topp moderne bygg med energibrønner, fullsprinklet og med lave driftskostnader. Her er det muligheter for virksomheter til å komme seg ut av eldre urasjonelle bygg og inn i en moderne eiendom med lave energi- og driftskostnader, mener næringsmegleren fra Malling & Co. Bygget er for øvrig på snaue 6000 kvadratmeter, fordelt på ca. 4800 kvadratmeter med lager, verksted og produksjon og ca. 1200 kvadratmeter med kontorer. Bygget er også fleksibelt utformet, så lagerarealet kan deles ned til ca. 2000 kvadratmeter om ønskelig.

Regulert til plasskrevende handel, lager, logistikk, verksted og kontor

– Ja, hva slags type bedrifter kunne du tenke deg hadde passet inn her?

– Reguleringen åpner for et vidt spekter av virksomheter, og det gjør også byggets utforming og fleksibilitet. Takhøyden er fra 6,5 meter (laveste drager) til 8,4 meter, så det er gode volumer på eiendommen. Ellers er det lasteramper med værtetting på byggets kortside og rikelig med kjøreporter på byggets langside. Vi skal heller ikke glemme moderne kontorer og garderober pluss felles spiserom og stor takterrasse med flott utsikt, sier Sørum.

Energiklasse A og tre energibrønner

– Bærekraft og miljø er vel viktig for fremtidige leietagere, hvordan framstår bygget der?

– Det er i eliteklassen med energiklasse A og tre energibrønner som sikrer lave oppvarmingskostnader, og det er ventilasjon med kjøling og varmegjenvinning i hele bygget. La meg legge til at bygget er fullsprinklet med oljeutskiller i den ene lagerdelen, sier næringsmegler Sørum. Selve tomta er for øvrig på rundt 16,5 dekar. Da blir det fine muligheter for å kjøre rundt hele bygget, og for eksempel store lastebiler vil få god plass til manøvrering. Tomtens størrelse gir også gode muligheter for utendørs lagring. 

– Det ser jo stort og flott ut her, men om en interessent skulle ønske seg noe enda større?

– Jo da, det er utvidelsesmuligheter på eiendommen. Bygget kan utvides med cirka 1000 kvadratmeter til. Salg av hele eiendommen kan også i gitte tilfeller vurderes, avslutter Sørum.

 

Sitat: "Her er det muligheter for

virksomheter til å komme seg

ut av eldre urasjonelle bygg og

inn i en moderne eiendom med lave

energi- og driftskostnader".

Thomas Sørum, næringsmegler i Malling & co Drammen.
E-post: thomas.sorum@malling.no