Da er 2023 her. Jula har en tendens til å forsterke tilværelsen den ene eller andre veien. Følelser og tanker man tidligere har skjøvet unna, kommer ofte tilbake med renter i den mørkeste tiden av året. 

Nytt år – nye muligheter

Januar er første måned hvor sola har begynt å krabbe oppover på himmelen igjen. Fokuset er fremover - det går mot lysere tider. Det som var et problem i 2022 er en mulighet i 2023. Vi har brettet opp ermene, og er klare for å gjøre endring. Vonde følelser, tunge tanker, eller den gamle hodepinen, svimmelheten eller ryggplagen skal byttes ut med overskudd, bevegelse og pågangsmot.

Vårt nervesystem trenger nye stimuli. Det er livets gave til kroppen vår. Likevel er det lett å gå seg vill i gamle mønstre kroppen kjenner til. Mønstre som for lengst har gått utpå dato, som blir stivere for hvert år. Vi kan det, vi har gjort det før, vi kjenner igjen følelsen, og allikevel gjør vi det igjen og igjen! Det er trygt, det er komfortabelt og det er forutsigbart - tre nøkkelord for kroniske plager.

Hva om vi søkte det motsatte: nye eventyr, ut av komfortsonen og små endringer i hverdagen. Når kroppen roper til oss i smerte – hva om vi erstatter frykt og frustrasjon med nysgjerrighet og åpenhet? Ble vi litt stive og litt flinke i 2022? Kanskje vi skal ta med rampenissen inn i 2023 og utfordre noen gamle vaner? Er du en av de som alltid har prøvd å gjøre andre til lags på bekostning av deg selv? Kroppen er flink til å gi deg fyldig tilbakemelding. Kroppen og ryggsøylen er mer enn et maskineri som driver deg fremover. Akkurat som bilen, har kroppen effektive varsellamper som stopper oss når vi minst ønsker det.

«Ryggsøylen er livets største sladrehank» og «Kroppen vet best» er to kjente Kiropraktorfraser. Ja, vi lå kanskje litt «feil» i senga, gjorde en vridning i dusjen, eller bøyde ryggen istedenfor beina når vi plukket opp noe fra gulvet. Men hvorfor akkurat nå? Vi har sannsynligvis gjort det utallige ganger før uten å betale prisen. Kanskje i en ærlig stund med deg selv erkjenner du at det har vært litt mye i det siste. Spenning i livet speiler som regel spenning i ryggsøylen, og da skal det ikke så mye til før begeret renner over.

 

Noen enkle kiropraktortips for det nye året:

  • I stedet for å se ned – løft blikket. Det avlaster spenninger både i ryggen og fokuset ditt.
  • Variert bevegelse. Kroppen er lagd for å være ute og i bevegelse. En liten gåtur i sollys gjør ryggen og nakken ekstra glad som smitter på deg og de rundt.
  • Kroppen snakker til deg – hører du etter? Det er fint å være positiv, samtidig er det viktig å være ærlig med seg selv. Om du og kroppen kommunisere ulike språk hoper det seg lett opp spenning.
  • Sett deg noen konkrete mål og ha det gøy på veien.

La 2023 bli året hvor du og de rundt deg skal blomstre.