GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

For den vanlige forbruker begynner vinteren 2021 å nærme seg 2020-nivå. Et stadig mer nedstengt og regulert samfunn med frittløpende strømutgifter betyr tiltak for mange. Og selv om stadig flere sliter, finnes det uunnværlige bransjer der kassaapparatene går varme i vinterkulda.

– Vi har allerede solgt ut to store leveringer av bjørkeved tilsvarende 25.000 sekker, men venter på mer. Dessverre er det blitt en mangelvare akkurat nå, sier Vegard Hulbak (55), øverste leder for Obs Bygg siden oppstarten i 2019.

Da Norge stengte ned i 2020 måtte all statistikk vike. Slik som at forbruket av interiørprodukter normalt sett avtar inn mot jul. Men 2020 og 2021 er alt annet enn normalt. Med statlige tiltak grunnet Omikron, er historien fra 2020 i ferd med å gjenta seg.

Full fres til jul

To uker før jul starter også juletresalget – vel og merke det ekte juletresalget. Selv om også Coop Obs Bygg har trær «Made in China», er det helst de kortreiste edelgranene Hulbak har i tankene.

– Vi tilbyr våre medlemmer over to meters edelgran til priser langt under det markedet har tilbudt før. I fjor gjorde vi det samme, og da solgte vi ut over 600 juletrær, sier Hulbak.

Julebeholdningen 2021 er også hos Coop Obs Bygg utvidet fra sortimentet fra annerledesåret 2020. Men Hulbak ser også en dreining i julegavesalget.

– Det er blitt mer «in» med verktøy til far. Verktøy er populært. Og bålpanner, legger han til.

Men det er mer enn verktøy på menyen hos Coop Obs. På Orkidehøgda settes også nye rekorder i salg av snøfresere.  

 Salget av måker, spader og snøfresere minner mye om det å bytte til vinterdekk. Mange utsetter til siste liten, og ofte til etter at snøen har falt. Nå peker pilene rett opp igjen, sier Vegard Hulbak.