Tekst: Polinor Fagpresse

– Alt blir i jo dyrere nå om dagen, enten det er mat, ladestrøm, drivstoff eller parkering. Da sier det seg selv at det å reise kollektivt er et veldig smart valg. For det er slett ikke slik som enkelte vil ha det til; at det å reise kollektivt er så veldig dyrt sammenlignet med alternativene og hva andre tjenester og produkter koster, forklarer salgs- og markedssjefen.

Buss-tilbudet inn og ut av Drammen sentrum i rush er i tillegg svært godt, med over 70 avganger i timen. ¬– På de mest trafikkerte linjene kjører vi hvert tiende minutt i rush, så det er fullt mulig å være fleksibel på reisen også uten bilen. Og så kan man heller bruke bussturen til å koble litt ut, med en god bok, musikk eller bare slappe litt av, sier Nordgård.

– I tillegg er jo økt bussbruk bra for miljøet, spesielt med tanke på at to av tre bybusser i Drammen i dag kjører elektrisk, tilføyer Nordgård, som dessuten understreker at jo flere som reiser kollektiv, jo færre biler i trafikken og mindre kø og press på å bruke arealer til enda mer veiutbygging.

Fleksibelt og enkelt med
periodebillett

En 30 dagers periodebillett med Brakar i Drammen koster i dag 814 kroner. Bor du for eksempel på Åssiden og reiser til og fra jobb på Brakerøya eller til jernbanestasjonen i Drammen 20 ganger i løpet av en måned, og også tar en reise inn til sentrum et par av helgene, ja så koster det deg ikke mer enn 18,50 per reise.

– Har du først månedsbillett kan du jo reise med bussen så mye du vil, ikke bare til jobb, men ta bussen i stedet for bil i helgene, til byen, ut å spise, gå på kino eller en tur i marka. Og dessuten så slipper du parkering. I tillegg er det familierabatt i helgene, og da kan voksne ha med seg inntil fire barn under 18 år gratis, sier Nordgård.

Brakar lanserte også nylig en 365-dagers periodebillett. Velger du denne betaler du kun for ti måneder, og får altså to måneder på kjøpet.

Supertilbud på buss/tog

For de som reiser med tog og pendler til og fra de ulike togstasjonene, så er det å kombinere tog med buss spesielt lønnsomt. For har du allerede periodebillett på toget (Vy) kan du kjøpe en sterkt redusert periodebillett hos Brakar, faktisk hele 38 prosent billigere. Denne tilleggsbilletten er dessuten gyldig i alle Brakars soner og kan kjøpes i appen Vy eller Entur samtidig med togbilletten.

25 kroner for enkeltbillett

Reiser du ikke så ofte, kan du fortsatt få deg en billig busstur ved å kjøpe enkeltbillett. I Drammen, Nedre Eiker, Lier, Svelvik og Kongsberg er enkeltbilletten subsidiert av Buskerudbyen, og innenfor én sone koster det bare 25 kroner for voksen, og 13 for barn og honnør. – Sammenlignet med hva det koster for andre ting som det å gå på kino eller gå på kafé, så er det superbillig å reise med buss i vårt område, sier Nordgård.

Kjøp billett i app – sjekk om
bussen er i rute

Velger du buss, er det også veldig lurt å bruke appen Brakar Billett ved kjøp av bussbilletten. – Det å kjøpe billettene i app er en kjempefordel og gir en veldig effektiv bussreise for alle. Dette gjør at det går raskere med ombordstigning slik at bussene og passasjerene blir mindre forsinket, og så er det jo veldig enkelt å kjøpe siden det aller fleste stort sett har telefon med seg. Har man billett i app slipper man også ombordtillegg som legges til om man betaler med kontanter. For det er fortsatt mulig å kjøpet billetter kontant, forklarer salgs- og markedssjefen i Brakar.

Inne på appen kan man også sjekke i sanntid når bussen går – veldig praktisk når du står på holdeplass og lurer på hvor langt unna bussen er. – Egentlig bør alle som bor i Drammen laste ned Brakar-appen og dermed gjøre veien enda litt kortere fra bil til buss, oppsummerer Nordgård.

 

 

 Mer info om Brakar Billett-appen og nedlasting finner her; www.brakar.no/home/prisinformasjon/brakar-billett/

 Mer info om Brakers rutetilbud og priser finner du på www.braker.no

 

 

Brakar og bussreiser

Braker har i dag 320 busser i drift i                                            Buskerud

 120 av disse bussene trafikkerer i                                            Drammen

 I 2019 gjennomførte Braker 8,3 millioner                                reiser i Drammen, Lier og Nedre Eiker

 Bylinjene i Drammen utgjorde

    5,4 millioner av disse reisene

 Det er 70 avganger i Drammen pr. time-                  i alle retninger - under rushen

 Nærmere 70 prosent av bybussene i                                        Drammen kjører elektrisk.