GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Etter to års behandling er det godkjent og klart. Og får butikksjef for avdelingen på Bragernes, Daniel Fjellestad (43) som han har planlagt for sine åtte medarbeidere – vil de åpne i nye, mindre og mer tilpassede lokaler i Torget Vest etter sommeren, sannsynligvis i september.

– Lokalene vi har her i Thams Gate er altfor store. Vi går fra cirka 850 kvadrat til om lag halvparten. Og mer trenger vi ikke. Dessuten kommer vi nærmere torget. Bedre for oss, bedre for kundene og trolig også bedre for Torget Vest, sier Fjellestad, som har vært avdelingens butikksjef siden Vinmonopolet startet opp på CC i 2018.

ALKOHOL PÅ POLET

Den politiske prosessen for å kunne flytte sentrumspolet inn i Torget Vest for litt over to år siden. Nå er altså formalitetene i orden, og de ansatte gleder seg.

– Det er ikke alltid lett å finne gode lokaler i sentrum. Og de lokalene vi har i dag er altfor store. For oss, forteller Fjellestad.

Selv er han innflytter fra Larvik, og i dag bosatt i Lier. Foruten ham selv har han en nestleder i butikken, mens de åtte andre medarbeiderne alle er deltidsansatte.

Drammen har i dag tre Vinmonopol. På Strømsø, på CC Drammen samt butikken på Bragernes. Grunnet koronaen har salgsøkningen vært stor i alle avdelingene, og avdelingen på Bragernes alene solgte totalt 464.000 liter i 2020. Det er imidlertid ikke like mye som avdelingen på CC.

Avdelingen på Bragernes har hatt tilhold i Thams Gate siden oktober 2001. Og går alt etter planen, rekker de akkurat ikke å feire 20-årsjubileum i samme lokale.