GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

For tre år siden var de på konkursens rand. Så kom koronaen. Paradoksalt nok løftet pandemien golfsporten til nye høyder. Golfbanen var nesten det eneste stedet hvor det var tillatt å møtes, og sporten tjente igjen penger i Norge – så også i Drammen. Men i 2022 var alt tilbake til normalen – heldigvis. Det viser også regnskapet for 2022 i Drammen Golfklubb.

– Medlemstallet har økt i år igjen, fra 1.551 i 2021 til 1.698 i 2022. Det er solid, sier Lantz.

Lantz passer på å sende en ny stor takk til dugnadsgjengen på Skoger, som sørger for å holde banen intakt. Men han har like stort fokus på å oppnå større aktivitet på golfbanen hver dag.

–Det er gledelig å se veksten av medlemmer, og spesielt i aldersgruppen 19 til 31. Dessuten har vi hatt 45 juniorer på våre faste treninger i år. Det er også bra, sier han.

Mye har altså utviklet seg positivt.

Blant annet at 221 har tatt «Veien til golf»-kurs i Skoger, deriblant videregående-elevene fra idrettslinjene på Drammen og St. Halvard. 

– I år har vi hatt både damekvelder og herrekvelder på onsdager med opptil 100 deltagere. Målet neste år er å øke trykket på aktiviteten hos våre medlemmer enda et hakk, sier Anders Lantz.

– Også de turneringene vi har gjennomført har også vært av høy klasse. I hele tatt kan man si at Skoger er en elitebane, og lever opp til akkurat det, sier Lantz.

Høy klasse kan man også hevde om klubbens store profil Kristian Krogh Johannessen, som gjennom Challenge-turneringer har kvalifisert seg for Europatouren 2023.

– Man skulle gjerne ønsket at klubben kunne dra mer nytte av ham, men Kristian er så mye på reise, at det blir vanskelig, sier Lantz, som ønsker alle klubbens eksisterende medlemmer og nye golfere tilbake til golfbanen til våren.

– Og for dem som vil holde formen gjennom vinteren, minner vi om at vi har fått to innegolfsenter i Drammen. Hos Drammen Padel er det åpnet tre nye Trackman-simulatorer og på Imjelt har man nå seks simulatorer.