Deloitte Advokatfirma Drammen samarbeider tett med Deloittes øvrige forretnings-områder, og mener at det bidrar til å gi medarbeiderne en unik tverrfaglig kompetanse som er nyttig når man skal gi råd innen skatt, selskaps og avgiftsrett. Hvordan opplever tre unge jurister å jobbe i et slikt miljø? Vi tok en prat med tre nykommere i de flotte kontorlokalene vegg i vegg med Norges eldste bryggeri for å få svaret.

Jobbet hos Statsforvalteren

Anette Velure er 31 år og opprinnelig fra Biristrand. For de som ikke er lokalkjente i gamle Oppland fylke, så ligger tettstedet ca. 15 km sør for Lillehammer. – Jeg var ferdig på jussen ved Universitet i Oslo våren 2016 og innimellom hadde jeg også hadde et utvekslingsopphold i Glasgow. Siden da har jeg jobbet hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, samt hatt et opphold i Skatteetaten. Hos Deloitte Drammen startet jeg først i mai i år, så jeg må nok regnes som nyansatt foreløpig, sier Anette og smiler.

Rom for å vokse

– Du kunne sikkert fått jobb mange steder, hvorfor akkurat Deloitte Advokatfirma?

– Det var et naturlig valg fordi det er et markedsledende selskap. Her er det rom for å vokse og utvikle seg, samt at man får arbeide med spennende klienter og problemstillinger. Deloitte har kapasitet og kompetanse med å bistå kundene på alle områder. Noe som gjør at man får en god oversikt og klarer å se sammenhenger i større grad enn om man bare kunne bistått klienten på et lite område av hva de trenger hjelp til. Det er også et veldig godt arbeidsmiljø her, og de tar godt vare på de ansatte, forteller hun.  

Drammen kan være et godt alternativ til Oslo

– Neste spørsmål for ei lokalavis blir selvsagt, hvorfor akkurat Drammen?

– He, he, jeg valgte Drammen fordi jeg opplever at det både politisk og kommersielt satses på byen og omkringliggende områder. Det er mange spennende bedrifter som holder til her, og jeg tror mange har fått opp øynene for at Drammen kan være et godt alternativ til Oslo, sier Anette. Hos Deloitte bistår hun klienter innenfor skatt og selskapsrett. Med bakgrunn fra vergemålsavdelingen hos Statsforvalteren jobber hun også med generasjonsskifter noe som er et svært aktuelt tema på grunn av frykt for innføring av arveavgift.

Fra 71 grader nord

Innlandet og Biristrand er en ting, men hvordan i all verden har en finnmarking funnet veien til denne byen? Ja, ikke bare det. Niklas Jonsson (27) kom til Drammen nå i august sammen med kone og tre barn, og de kjøpte seg likeså godt eget hus på Danvik. Akkurat slike innflyttere Drammen kommune elsker, unge folk med høy utdannelse. – Jeg kommer bokstavelig talt fra 71 grader nord, det vil si Mehamn i Finnmark. I 2020 var jeg ferdig utdannet jurist fra Universitetet i Tromsø, og så ble det jobb i et år som universitetslektor nettopp der. På Universitetet i Tromsø underviste jeg for øvrig i 1.–3. avdeling jus, sier Niklas.

Mangslungen bakgrunn

– I Drammen har vi blitt godt tatt imot, for det er usedvanlig mange hyggelige mennesker i denne byen, synes den utflyttede finnmarkingen. Han har for øvrig en mangslungen bakgrunn og erfaring, og blant annet har Niklas jobbet som både drosjesåfør og vekter. Ja, når du er fra Mehamn er det kanskje heller ikke så underlig at 27-åringen også har hatt sommerjobb innenfor fiskeri?

– Men også du må jo svare på hvorfor akkurat Deloitte i Drammen?

– Jeg valgte rett og slett Deloitte Advokatfirma på grunn av mulighetene som ligger her. Både karrieremessig, men også mulighetene til å jobbe i et multidisiplinært firma. Selskapet har enorme ressurser, så det blir meget gode muligheter for læring. Det tette samarbeidet med revisorene i Deloitte gir mulighet til å lære og forstå de økonomiske og regnskapsmessige sidene i de sakene man jobber med.

Traineeopphold i hjembyen

Maren Lumkjær Hoel (24) er inne i sin siste uke av et traineeopphold hos Deloitte Advokatfirma i Drammen. Hun kommer ikke langveis fra, men er rett og slett drammenser. – I løpet av oppholdet har jeg fått jobbe med en rekke spennende saker, særlig innenfor selskapsrett og skatterett. Der er jeg omgitt av dyktige, inkluderende og engasjerte kollegaer, forteller hun.

– Grunnen til at jeg søkte om et opphold hos Deloitte i Drammen, var at jeg ville se hva som rørte seg i hjembyen, samt å få ta del i et sterkt fagmiljø. Til våren skal jeg skrive masteroppgave innenfor selskapsrett. Da har jeg vært så heldig og fått tilbud om skriveplass hos Deloitte, noe jeg ser på som en fantastisk mulighet, avslutter den kommende masterstudenten.

 

Fakta: Deloitte Advokatfirma

Deloitte Advokatfirma er et av Norges største forretningsjuridiske advokatfirmaer, med 200 profesjonelle medarbeidere med spisskompetanse innen transaksjoner, skatt og avgift samt forretningsjus. På Drammenskontoret er det pr i dag syv advokater og rådgivere med spesialkompetanse innen skatt, avgift og selskapsrett.

Advokatfirmaet er organisert i faggrupper og tverrfaglige bransjegrupper for på best mulig måte kunne yte service med høy faglig kvalitet overfor våre kunder. Internasjonalt er Deloitte Advokatfirma tilknyttet Deloitte Global Tax & Legal Network, et av verdens største nettverk av advokatfirmaer.