GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Konferansens gründer, ildsjel og faktisk også konferansier Trine Jansen (59) har store vyer for konferansen hun nå skal arrangere for tredje gang.

Som de to foregående konferansene, blir det også i år en miks av anerkjente og ukjente foredragsholdere – med royalt bidrag fra Märtha Louise som det store trekkplasteret.

Det er det personlige, Trine Jansen er ute etter. Viljen og evnen til å snu noe negativt til den langt mer foretrukne motsatsen.

Det er også der vi finner sporen til Kvinner med Kraft. For Trine Jansen har selv – som veldig mange – traumer som aldri helt forsvinner. Blant vannet fra tsunamien i Thailand.

«Har du noen gang lurt på hvor du hentet kraften fra? Den du trengte da det stormet som verst i livet? Da livet plutselig tok en annen vei enn du hadde tenkt».

Med disse ordene innleder hun og forsøker å definere grunntanken bak konferansen på hjemmesiden. Og det er også denne kraften hun har funnet i sine foredragsgivere.

Staute kvinner i manesjen
Kvinner med Kraft-konferansen skulle egentlig vært arrangert nå i januar, men er grunnet koronasitasjonen flyttet til september. Til årets konferanse lover Jansen et møte med åtte foredragsholdere, mikset med anerkjente og ukjente foredragsholdere. Hun lover en ettermiddag med sårbarhet, styrke, livsgnist og latter.

Navnene som troner på plakaten er Dora Thorallsdottir, Eli Renate Lillebuen Kvarme, Anne Grethe Solberg, Siw Iren Nysæther Nyborg, Maria Justad Halden og Solveig Kloppen – mens også Märtha Louise har sagt ja til å komme for å snakke om sine opp- og nedturer.

– I «Sofapraten» med Märtha Louise har jeg blant annet foreslått å snakke om utfordringer rundt det å være sensitiv, om Janteloven – at vi må tørre å ta plass og kort om den traumatiske julen 2019, med sorgprosessen, og pause fra sorgen og om PTSD - Posttraumatisk vekst - hvordan vi kan bruke hendelser i livet til vekst. Jeg tror det kan bli spennende, sier Jansen.

Store vyer

Til «Sofapraten» med den profilerte programlederen Solveig Kloppen har Jansen foreslått en prat om 2017, da Kloppen selv stod midt i en TV innspilling, og mister sin mor og søster i løpet av seks uker.

– Det jeg gjerne vil ha frem er: Hvor hentet hun kraften fra? Til å stå oppreist i det hun sto i? Var det noen strategier hun hadde som viste seg å være gode/mindre gode.

– Jeg har ikke fått snakket alle damene i forkant, men hørt endel på ulike podcaster hvor de snakker om sine liv og hendelser. På bakgrunn av dette har jeg kommet frem til hva jeg ønsker vi skal snakke om og foreslått dette for dem, sier Trine Jansen, som også denne gang tar rollen som konferansier.

– Hele denne konferansen er for meg min baby. Jeg ønsker å verne om konseptet, men samtidig har jeg utfra potensialet og tilbakemeldinger et håp om å utvide det. Det å eksemplifisere at det uansett hvor mørkt det ser ut, aldri er for sent å snu situasjonen til noe positivt, er viktig. Alle på scenen denne dagen har dette til felles. De har alle stått midt i elendigheten, men kommet ut av sitasjonen med begge bena på jorda.

Jansen sier konseptet er basert på det kinesiske ordtaket «SUGI», som sier noe sånt som at knust keramikk alltid kan repareres med gull, og at resultatet da blir enda bedre enn originalen.

Jansens store drøm er å utvide konferansen til et arrangement i flere norske storbyer.