GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Dario De Simones helitalienske pizzeria «That’s amore» kan endelig åpne dørene.

Etter litt trøbbel med leveranser av møbler og iverksettelsen av uterommet «Portalen», kan de fra 23. juni by på ekte italiensk, i italienske omgivelser, produsert og servert av italienere.

That's Amore blir byens eneste restaurant med vedfyrt pizzaovn. 

Italiensk is og pizza

Dario de Simone var først ute med å selge ekte, italiensk iskrem i Drammen, og sammen med to andre norskitalienere satser han nå på å videreføre Gruas arv om å servere italiensk pizza - stekt i steinovn, under restaurantnavnet «That’s amore».

Etter litt forsinkelser med bestilling av møbler, er alt nå på plass i lokalet i Brodahlsbygget på Papirbredden. Dario har skaffet kassaapparat, serverings- og skjenkebevilling - og onsdag 23. juni kan han endelig ønske sine første gjester velkommen.

– Vi har også «importert» en pizzakokk fra Italia, for det må stå italienere bak – om man skal kunne tilby ekte italiensk pizza, fastslår De Simone, som selv skal servere i den nye restauranten.

De to som skal bistå ham er av samme opprinnelse. Alessandro Di Zillo har bodd de siste 15 årene i Drammen, mens Roberto Susco har holdt til de siste 30 årene i Trondheim. Nå er han blitt drammenser og skal ikle seg rollen som firmaets daglige leder.

De to sistnevnte skal også jobbe på kjøkkenet, mens Dario altså skal servere.

Bare bordbestillinger

Situasjonen med pandemien har selvsagt gjort oppstarten vanskeligere enn normalt, men de mener alle tre at konseptet med ti originale pizza-oppskrifter fra Italia skal trekke nordmenn til den nye restauranten.

– Og så har vi fått et flott uterom, der vi i første omgang kan servere 20 gjester, inne er det per nå 40 sitteplasser, forklarer Dario.

Som en forsmak på åpningen onsdag kveld, har de allerede mandag hatt åpningsfest med alle naboer, og tirsdag med familie og venner.

– Vi måtte jo prøvekjøre konseptet, sier Dario med sitt sedvanlige smil.

Han forteller at restauranten har fått alle serveringsrettigheter, men at man i starten kun vil forholde seg til bordbestillinger som følge av koronasituasjonen.