BENTE WEMUNDSTAD tekst

Ekteparet Andreea Anghelea og Erling Husby startet firmaet Bynatur i fjor, og det er et resultat av felles interesse for naturopplevelser. Andreea har utdannelse innen turisme fra hjemlandet Romania, mens Husby har lang erfaring som friluftsmann. Nå står ekteparet som eiere og gründere av Bynatur AS, og planen er å gi drammensere og besøkende unike naturopplevelser gjennom sommeren.

Mer liv på elva

Den mest bynære aktiviteten er kanopadling nedover elva fra Drammen Camping. Turene er guidet, og går primært i helgene til faste klokkeslett, men også for grupper resten av uka. Det er også mulig å leie kano og padle av gårde på egen hånd.

– Det er et lavterskeltilbud, og den eneste ferdigheten deltakerne må ha, er å kunne svømme, sier Erling Husby.

– Vi synes det er for lite aktivitet på elva, og det vil vi bidra til å skape.

Bynatur AS fikk støtte fra kommunalt næringsfond til innkjøp av åtte kanoer.

HØYT ELLER LAVT
HØYT ELLER LAVT: Her sitter Erling Husby i «førsteetasjen» i tretoppteltet.

Svevende overnatting

Bynatur AS har lagt sin elsk på Spiraltoppen, og rundt omkring i naturen der henger de opp telt i trærne for gjestene som vil overnatte ute på en behagelig og spektakulær måte.

– Tretoppteltene har plass til to-tre stykker, men de kan henges opp i to etasjer sånn at familier på fire-fem kan overnatte sammen, forteller Andreea.

– Vi gjør alt for deg. Finner stedet som passer, henger opp og har en innsjekking der vi går gjennom detaljer om sikkerhet og lignende. Er det barn med, kan vi henge teltet lavere.

– Vi har værgaranti, så hvis det kommer regnvær, kan man bytte dag. Eller vi setter opp tak over soveplassen, opplyser Erling.

Samarbeid

Siden begynnelsen av året har Bynatur AS hatt et samarbeid med tre sisteårsstudenter ved bachelorutdanningen i visuell kommunikasjon på Universitetet i Sørøst-Norge i Drammen. Studentene som har jobbet sammen med oss er Elise Weltan, Boiana-Nikol Tchaeva og Mathias Nordlien. Som avslutning på bachelorstudiet har de et prosjektarbeid i samarbeid med en bedrift.

– Dette har vært en flott gjeng som vi har hatt et svært godt samarbeid med. De har satt seg inn i bedriftens utfordringer og har jobbet strukturert og effektivt hele veien. Vi har hatt løpende kontakt gjennom hele prosjektet og de har kommet med gode og kreative løsninger, som har hjulpet oss med å stake ut kursen for oss som tilbyder av bynære friluftsopplevelser i Drammen, sier Andreea og Erling.