BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Morten Dahler Andersen er daglig leder i House of Living, som han har startet sammen med interiørdesigner Marit B. Rosenberg, Eirik Djupvik Smedsrud og Ahmet Turan Celik.

Digital innredning

House of Living er et resultat av hans interesse for og jobb med interiør, samt Vary AS, firmaet han er deleier i, og som driver med digitale løsninger i bolighandel.

– Vi har holdt på en stund med å tilby digitale løsninger for innredning i boliger for utbyggere og privatpersoner. Men vi ser behovet for fysisk tilstedeværelse og har derfor etablert et showroom her i Hokksund. Hit kan vi invitere entreprenører og andre som skal utvikle boliger, og kundene kan foreta sine tilvalg her, forteller Morten Dahler Andersen.

Entreprenører og private

House of Living ligger i Stasjonsgata midt i Hokksund sentrum, og her går man gjennom rom etter rom. Tre ulike stilvelgere, klassisk, nordisk og moderne, ligger på rekke og rad. Det er kjøkken, spiseplass, soverom og stueløsninger. Den digitale løsningen gjør at man utvider det fysiske showrommet slik at det er enkelt å prøve forskjellige stiler, farger, møbler og annet interiør i alle rom, helt til man er fornøyd med resultatet. Stilvelgerne inneholder en rekke muligheter, som fargepalett, hvitevarer, møbler, belysning, kort sagt løsninger til alle rom i boligen. Entreprenører kan for eksempel velge en type kjøkken for alle leilighetene i et kompleks, og gi kunder et valg på fronter. En privatkunde kan komme og velge og finjustere med faglig rådgivning fra Morten eller Marit.

– Trenger kunden å snakke med en interiørdesigner, stiller Marit opp. Har kunden behov for en digital gjennomgang av valgmulighetene, tar jeg dem gjennom det, sier Morten. Hver stilvelger består av tre pakker i ulike prisgrupper.

House of Living har inngått avtaler med interiørleverandører når det gjelder møbler, belysning og utstyr til alle rom med alt som skal til for å skape en bolig det er godt å leve i.

Møblerer ferdig

Hovedkonseptet er at kunden avtaler tid for en grundig gjennomgang av alle valgmuligheter. Kunden kan bestemme seg der og da, eller scanne en kode og gå inn i stilvelgeren på sin egen pc. Der kan man digitalt prøve ut farger, materialer, flytte rundt og se hva det hele vil koste. Og, ikke minst, til man er fornøyd med resultatet.

– Vi har lagd det sånn at kunden kan velge her, og vi møblerer leiligheten slik at alt står klart når de låser seg inn første gang, sier Morten.

–  Målgruppa vår er alle som ønsker et helhetlig hjem med gjennomtenkte løsninger.

Også gamle leiligheter

Hovedfokuset til House of Living er entreprenører og kundene som skal flytte inn i nybygde leiligheter. Men Morten Dahler Andersen legger til at man kan godt ta med seg tegninger av sin gamle bolig og komme hit og få hjelp til å møblere digitalt.

House of Living har jobbet hardt de siste månedene med å gjøre showroomet sitt ferdig, og nå er det straks klart for åpning. Planen er å åpne i mai.

– Vi har tenkt at vi skal ha noen åpne kundekvelder, men foruten det er det timebestilling som gjelder.