GEIR A. ARNEBERG tekst

– Umiddelbart når jeg gikk inn på galleriet, fikk jeg øye på et stort majestetisk bilde av ei hegre som dykker i solnedgangen. Det var noe veldig symbolsk ved dette bildet, og jeg ble litt slått i bakken. Det må jeg ha tenkte jeg, forteller Benjamin Schandy.

– Jeg syntes også det var litt gøy endelig å kunne kjøpe et bilde fra pappa rett fra galleriveggen. Dette er noe han har jobbet mot lenge, og jeg vet hvor mye innsats som ligger bak, forklarer han.

Åpnet av Arne Nævra

Selve utstillingen ble åpnet av Schandys kollega, Arne Nævra. Han fortalte både om Schandys nye bok, «Fuglenes Fantastiske Verden», og selve utstillingen. Nævra hadde mange godord å komme med om både fotografen og utstillingen. Den består for øvrig av 22 bilder, en jaguar pluss 21 fuglebilder. Fordi Tom Schandy har hovedfag i ornitologi, er kanskje ikke bildeutvalget så merkelig?

– Fugler har jeg jo interessert meg for siden jeg ruslet rundt i Drammensmarka som liten gutt. Det kom mye folk innom på utstillingen den første dagen, så det var en veldig hyggelig åpning, sier Tom Schandy. Galleristene Rune og Solveig Paulsrud antok at mellom 70 og 80 mennesker tok en titt på åpningen. - Nå blir det spennende å se hvor mange røde lapper det kommer på bildene i løpet av de 14 dagene utstillingen varer, sier en spent naturfotograf.

«Fuglenes Fantastiske Verden»

Tom Schandys nye bok, «Fuglenes Fantastiske Verden», kom ut i begynnelsen av denne måneden. Det er et fargesprakende praktverk av ei fuglebok, og her forteller naturfotografen i tekst og bilder om fuglenes fascinerende liv.

Dette er ikke en tradisjonell fuglebok om de ulike artene, men en inspirerende og lærerik bok om fuglenes liv, illustrert med fantastiske fotografier av fugler fra hele verden. Du kan blant annet lese om dobbeltbekkasinen som trekker til Afrika på tre og et halvt døgn, og om keiserpingvinenes utrolige hekking midt på vinteren i Antarktis.

Tom Schandy tar også for seg kurtisens mysterier, så du kan høre om troskap, utroskap og omvendt kjønnsrollemønster.