På halvannet år har Sopra Steria, Norges største konsulentselskap innen digitalisering, utvidet regionskontoret i Drammen fra 3 medarbeidere til 50. Og veksten stopper ikke der. Kontoret hadde offisiell åpning i juni 2022, men startet allerede i april 2021.

– Vi bygger et regionskontor med mye patriotisme for området vi skal serve og har blitt en fin mix av folk fra Drammen, Tønsberg og Kongsberg. Den lokale forankringen er viktig for oss selv om vi også har et nasjonalt fokus med leveranser også andre steder sammen med den øvrige muskelen i Sopra Steria organisasjonen, sier Leder Egil André Jacobsen.

Lokal kompetanse

– Hypotesen om Drammen som rett sted for regionskontor tok utgangspunkt i at det fantes mange dyktige mennesker her som kanskje før satt på toget til Oslo. Det har vi fått bevist, og det er hyggelig å se at vi kan tilby et faglig tungt miljø for de som ønsker Drammensregionen som et kortreist arbeidsområde, fortsetter Egil André.

Prosjektleder Bård Tollefsen trekker frem at Sopra Steria er et av Europas største konsultselskaper, og et av de største i Norge.

– Det gir oss mange ben å stå på, og samtidig muligheten til å finne rett kompetanse til kundene våre raskt. Vi liker kombinasjonen av en sterk nasjonal muskel og et mindre lokalt forankret miljø, sier han.

– Sterke fagmiljøer innenfor det digitale måtte man typisk inn til Oslo for før, mens man nå har det tilgjengelig i byen, og det er lett å komme på en kaffeprat med oss i våre nye lokaler i toppen av SporX rett ved togstasjonen. Det er klart vi synes det er gøy, sier Tollefsen.

Bygger fagmiljø

– Når det gjelder Drammen bidrar vi med netto tilvekst av teknologer i byen. Sammen med flere baner det vei for at Drammen også tar et steg som teknologiby, og det er en muskel vi tror er en forutsetning for annen utvikling av næring og industri fremover. Det er det givende å være med på, fortsetter Tollefsen.

– Sopra Steria samarbeider også med Næringsforeningen i Drammen og er samtidig partnersponsor inn i gründerhuset Drammen Works for å ta vår del av det samfunnsansvaret vi opplever større selskaper i en by bør ta, legger han til.

Sammen med Kirkens Bymisjon planlegger Sopra Steria dessuten en Kidsa koder & Gaming-dag i sine lokaler nå i høst.

– Vi er nasjonal partner, så det er helt naturlig at vi da også lokalt fant sammen og søkte områder hvor vi også kan bidra med vår kompetanse, sier Leder Egil André Jacobsen.

Utvidet arm i Oslo

– Vi som er litt lokalpatrioter liker å si at Oslokontoret er vår forlengede arm ved behov, mens Oslo vil nok si det er motsatt, men det er greit så lenge kundene våre kan nyte godt av både det lokale og nasjonale, smiler Egil André.

– Vårt miljø i Drammen tilbyr nå hjelp på hele digitaliseringsreisen, som alt fra teknologirådgivning, nyutvikling, design, skyreiser, analyse og beslutningsstøtte, til integrasjonsarbeid og annen software-utvikling, legger han til.

Selskapet bygger stadig nye satsninger fagmessig i Drammen, og i de tilfellene de mangler noe som kundene har behov for kan det hentes fra Sopra Sterias 2000 kolleger en halvtimes togtur unna i Oslo.

– Det kan være lurt å sette seg på kundelisten vår om man opptatt av kontinuerlig utvikling og livslang læring, sier Egil André Jacobsen.

– Hele vår forretningsmodell er bygget på kompetansen våre folk besitter og hele tiden utvikler. Derfor er vi også veldig gode på kursing og fag, og vi deler så mye vi kan av dette med våre kunder og partnere gjennom ulike arrangementer og møteplasser. Det er innsmeltet i vår «power of sharing»-kultur, legger han til.

Attraktiv arbeidsgiver

Drammenskontoret skal også leve opp til det faktum at Sopra Steria de siste seks årene har blitt kåret til Norges beste arbeidsplass.

– Vi har hatt et veldig fokus på å ansette riktige folk i oppbyggingen sier Jacobsen.

Som leder er han nesten uten unntak involvert i alle ansettelsesprosesser og ønsker å møte alle i en prosess. Dette gjør vi, fordi vi til tross for sterkt fagfokus først og fremst ansetter nye kolleger med tanke på hvem de er, dernest på hva de kan. Da får vi et attraktivt miljø.

Selskapet har hatt en vekst på nesten 50 ansatte på halvannet år, som er en rask vekst. De har samtidig sagt nei til veldig mange flere.

– Vi er veldig stolte av den gjengen vi nå er blitt. Vi ønsker å være en type arbeidsgiver Drammen ikke har sett før, forhåpentlig et nytt pust som kan bidra til regionens vekst, og døren står åpen hos oss i SporX enten du er nysgjerrig som en mulig ny kollega eller partner og kunde, avslutter Tollefsen.

Fakta

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste seks årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap. Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Sopra Steria har 47 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på 4,7 milliarder euro i 2021. I Norge sørget 2400 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2021. Vi har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Fredrikstad og Hamar.