MARIANNE M. JONASSEN tekst

Tall som festivalsjef, Louise Winnes Prestegard referer til slår fast at årets Elvefestivalen har våknet opp av dvalen etter to år med koronarestriksjoner.

– På toppårene lå vi på om lag 150.000 besøkende i løpet av festivalhelgen. I år anslår vi at rundt 120.000 tok turen til arrangementene på Strømsø, Papirpbredden og Bragernes, bekrefter Louise Winnes Prestegard.

Friluften langs elvebredden hvor det var mulig å kjøpe mat i maritime omgivelser og gratiskonsertene på Bragernes Bar og Plenen på Strømsø var publikumsvinnere, ifølge Prestegard.

– Det var moro å se at så mange koste seg på et fullt Bragernes torg, smiler hun.

På sikt håper festivalsjefen at flere finner veien til konsertene som arrangeres i Byparken.

– Etter at vi doblet kapasiteten er det nå plass til 12.000 betalende gjester. Men i år lå vi på om lag 10.000 i løpet av helgen, forteller Prestegard.

Slitne og lykkelige ansatte i Byen Vår Drammen er allerede godt i gang med å planlegge neste års Elvefestival. Det bekrefter Louise Winnes Prestegard.

– Vi har allerede booket internasjonale artister, og vi har flere spennende nyheter som vi bli offentliggjort utover høsten og våren neste år, avrunder festivalsjefen.