PLATEN ER AMELDT AV JAN IVAR HØGRUD SOM DELER UT TERNINGKAST 5

Foreløpig har talentet fått vist seg frem for publikum som oppvarmer for Aleksander Kristoffersen på Fossesholm Herregård i Vestfossen 3. september i fjor. Deretter hadde hun egen konsert med fullt band bestående av Berdon Kirksæther (gitar, sang), Erik Gabrielsen (bass) og Roy Hanssen (trommer) under gjenåpningen av Burudstua Salong i Skotselv senere i september. Under begge disse konsertene fikk publikum oppleve en ung artist som er i ferd med å bygge en fremtidsrettet og solid karriere – og som fremviser et stort talent.  

Startet karrierer tidlig

Stina har alltid likt å synge, og plukket opp gitaren på Musikkverkstedet Down Under i Mjøndalen allerede som 13 åring. I tillegg var hun med i kor i flere år. På Down Under møtte hun Berdon Kirksæther som jobber der som instruktør. I løpet av årene på Down Under var hun med på flere huskonserter og deltok på Ungdommens kulturmønstring flere ganger. I 2019 gikk hun helt til landsfinalen i Trondheim med en original låt skrevet for henne av Berdon Kirksæther. Down Under er blitt et viktig møtested for ungdom i Drammen og omegn med interesse for musikk. Her blir de møtt av dyktige instruktører med lang erfaring som gir kyndig veiledning innenfor sang, ulike instrumenter og låtskriving. Der får de muligheten til å opptre på scenen, samt utforsket og utviklet sine musikalske ferdigheter.

Sommeren 2020 begynte Kirksæther og Nordskog å spille inn materiale til hennes første utgivelse My Journey, Part 1 som ble utgitt på Roller Records i 2021 med Kirksæther som tekniker og produsent. EP-en inneholdt fem vidunderlige låter hvorav tre var skrevet av Stina og hvor hun fikk vist frem sine ferdigheter som låtskriver. Med My Journey, Part 2 fortsetter Stina sin musikalske reise hvor hun viser sin evne til å utvikle seg som artist og stadig tar nye skritt på veien mot en etablert artistkarriere. Samarbeidet med Berdon Kirksæther som igjen er tekniker og produsent har båret frukter og vi inviteres på nytt inn i Stina Nordskogs musikalske verden, noe som oppleves som en ære der hun fremfører låter som bergtar deg med sitt vakre og lyriske uttrykk.

Stina er en artist med klar og tydelig identitet, rede for å presentere sin musikk for et større publikum og som har begynt klatringen oppover den berømte karrierestigen. Hun har virkelig omfavnet singer/songwriter tradisjonen og fører arven stolt videre der vi kan ane et hint av Joni Mitchell og Eva Cassidy, men samtidig er Stina modig nok til å tråkke opp egne stier og viser ettertrykkelig at hun kan kunsten med å snekre låter.

Innfrir forventningene

Etter Stina Nordskogs debut-EP lå det en viss forventning og svirret i luften til den nye platen – men hun overbeviser igjen. Åpningslåta Walking In The Rain sitter godt i øret og er skrevet av Kirksæther. En melankolsk poplåt med et lett driv og herlig trommebeat der Stinas stemme er en ren nytelse å lytte til og som høres langt mer moden ut enn hva hennes unge alder tilsier. Yesterday er en låt som bærer Stinas tydelige signatur, en vakker komposisjon med velskrevne tekstlinjer. Her må også Kirksæthers evne til å trylle frem de bløte akkordene på gitaren nevnes.

Inez Savana er en låt som befinner seg i det karibiske landskapet og som ble til ved en ren tilfeldighet (Det er flere kjente låter gjennom musikkhistorien som har blitt til på den måten). Etter en innspilling satt Berdon og spilte og nynnet for seg selv og Stina hang seg på og det resulterte i en helt magisk låt som gjør at du får lyst til å snøre på deg danseskoene og bevege deg til de forføriske rytmene. Det er en låt som nok er litt på siden av det som vi er vant til å høre, men som samtidig viser omfanget i Stinas repertoar og at hun ikke er redd for å prøve noe nytt. Her ble det spilt på malingslokk og congas og alt de hadde for hånden. At Stina har tatt nye steg på denne utgivelsen får vi nok et bevis på når Good Intentions finner sin vei inn i øregangen. En bluesy låt som vitner om at Stina også behersker de blå tonene med solid overbevisning. En treffsikker sang som forteller mye om Berdon Kirksæthers eventyrlige evne til å skape nye låter og hvor hans gitarferdigheter igjen taler for seg.

En hjertevarmer

En skikkelig Americana perle får vi med Song For The Asking som minner litt om tidligere utgivelser med nevnte Eva Cassidy. Det er nok en hjertevarmer fra denne platen. Stinas stemme sammen med de vakre harmoniene i denne låten, fyller rommet med vellyd. Fingerpickingen på den akustiske gitaren og ikke minst slidegitaren følger stemmen til Stina perfekt og er rett og slett praktfullt. Siste låt på plata er Feeling Allright skrevet av Kirksæther og Nordskog og som utstråler følelser i hvert ord og tone og det er en gladlåt i ordets rette forstand. Her skuer vi mot den varme og lyse tiden som venter oss og det er nok et tydelig eksempel på de fantastiske låtene som de leker seg frem til bare ved å kaste ball frem og tilbake og dele tanker og ideer.

Musikerne på My Journey, Part 2 er Stina Nordskog (Gitar, sang), Berdon Kirksæther (Gitar, bass, kor), Erik Gabrielsen (Perkusjon), Roy Hanssen (Trommer) og Helge André Skarre Solberg (Keyboards).

Dette er ei plate med smakfulle arrangementer, strålende instrumentelle ferdigheter på alle plan akkompagnert med Stinas vakre og myke stemme i hovedrollen. Det finnes en indre ro og harmoni i disse låtene som føles som en befrielse hvor du kan trekke pusten dypt, lene deg tilbake i velbehag og bare la deg flyte med. Er du glad i virkelig god musikk så finner du alt du søker etter på My Journey, Part 2.