GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

På 1.400 kvadratmeter er varehyllene på plass. Det samme er lagerreolene. Fra mandag av kom de første lassene med varer. Og fram til åpningen 10. februar skal et 20-talls personer jobbe både sent og tidlig for å gjøre butikken innbydende til åpningsdagen.

Inne i lokalene finner vi Kenneth Fjeld (47). Den godt kjente kampsportinstruktøren, og trebarnspappaen fra Mjøndalen er ansatt som selskapets nye daglige leder. Enn så lenge har han med seg en medarbeider gjennom tidligere frisør og friluftentusiast Evelin Kjølby (28) fra Steinberg. Men innen kort skal også det resterende teamet på fire nye – totalt seks ansatte – være på plass i tidligere Powers lokaler.

Foruten Fjeld og Kjølby, er de fire øvrige ansatte plukket ut fra en bunke på 200 søkere.

– Vi har vært igjennom en lang og god prosess og funnet ansatte vi føler passer oss. Miljø er viktig. Samhold og forståelsen av konseptet likeså, sier Fjeld.

Stolt tredjemann

Stadium åpnet sin første butikk i Norge i Kristiansand høsten 2020, og fulgte opp i Moss noen måneder senere.

– Stadium Outlet har vokst raskt i det svenske og finske markedet, og det er med stolthet vi skal få åpne Norges tredje senter, sier Fjeld.

Han mener det norske markedet på mange måter er likt som det svenske og det finske.

Bortsett fra at vi har litt mer av ull-produkter i Norge, vil sortimentet stort sett være identisk med det man finner i Sverige og Finland, og med svenske priser, legger han til.

Fjeld kommer fra stillingen som avdelingssjef for Mekonomen i Drammen, og føler nå han har havnet på riktig hylle.

– Det var bare tilfeldig at jeg så Stadium skulle starte opp i Mjøndalen – og søkte etter daglig leder. For meg var dette midt i blinken. Dessuten liker jeg konseptet og den effektiviteten dette selskapet står for, sier Fjeld, som i løpet av neste uke får fylt opp sine nye hyller med et vareutvalg på over 50.000 artikler.

Rolig oppstarttempo

Etter planen skulle Stadium Outlet ha startet sju butikker i Norge nå, men har satt enkelte av prosjektene på vent grunnet pandemien.

– Blant annet er vi av den grunn stolte over at vi likevel kommer raskt i gang i Mjøndalen. Men vi går likevel litt lavt ut, og holder en relativt lav profil i starten. Vi ønsker ingen trengsel i butikken, og venter dermed med litt med å gå bredt ut med annonseringen, forklarer Fjeld. 

Stadium Outlet har butikker både i Sverige og Finland. I Sverige er de den største aktøren av alle med sine 67 Stadium Outlet-butikker og 80 Stadium-butikker, en litt mindre utgave. Konseptet til Stadium konsernet baseres på lave priser på sport og sportsmote.

– Vi tilbyr et bredt sortiment av merkevarer som selges til en lavere pris enn tilsvarende produkt på markedet. Stadium Outlet har blant annet billige sneakers, sportstøy, løpesko, billig undertøy og gensere. Hos oss finner man alle størrelser fra XXS til XXL, forklarer Fjeld.

Av norske merkevarer har de blant annet Helly Hansen, Bjørn Dæhlie, Kari Traa og Madshus.

Konsernet startet også opp netthandel fra 2020.